Frillesås


Närmare bestämt i Vallersvik. Det ligger i Halland. Lite nedanför Kungsbacka efter Åsa. Det finns något i den här husbilen som gör att jag inte sover. I alla fall inte sover bra. Jag vill ha tillbaka vår gamla husbil den sov jag som en gud i. Fast gud sover nog inte. Nåja, sova är viktigt för mig jag blir så urlakad och trött när jag sover dåligt.

Vi är i Frillesås idag, kom hit igår med Lvl^2. Badade i havet två gånger. 14 grader i vattnet och håret blev fullt av salt. Hela kroppen blev full av salt. Härligt. Men solen gjorde sitt och den kokta kräftan är jag.

Här är så vackert, här är det så som mina barndomsbad är. Långgrunt, salt och Styvmorsvioler i bergskrevorna blandat med de rosa fina tuvorna av blommor som jag inte vet namnet på. Hallands kusten är den finaste kusten, av allt här på västkusten. Helt annorlunda än Bohuslän, badstränderna är fulla av sand och tång men sanden är småkornig och inte full av lera. Det är i dessa badstränder som jag växte upp, det var vid sådana här ställen jag och farmor mådde som bäst. Även om hon gärna ville ha tång och klippor. Vi är inte så långt ner i Halland så att sanddynorna tagit över. Då behöver vi komma några mil till. Här är vattnet salt, här är havsbotten sand och klar. Två små blåmaneter hittade jag på vägen ut för att doppa mig. Men ingen brännmanet.

Idag ska vi lämna lillflickan som ska på läger, hämta upp henne igen på Söndag. Just nu ligger hon och sover i taksängen. Men jag tror hon har svårt att sova, hon rör sig och jag hör hur hon vänder sig i sängen. Kanske beror det på att hon hör mina tangenttryck. Därför får det bli att avsluta skriva just nu. Hon behöver sömnen, eftersom hon ska umgås med kompisar hela helgen.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.