En husbilshelg och Baptister…


Hejdå Frillesås, Frukosten är intagen ute i det fria, en blå himmel och sol. Havet vid sidan av oss, fast några meter bort. Vattnet är stilla med små krusningar bara. Just nu åker vi emot Kungsbacka, för att inhandla bröd som vi tar med oss hem. Det bröd vi köper finns inte överallt. Det finns i Ulricehamn, Kinna, Varberg, någonstans i Stockholm och i Lidköping. Det är brödet som gör våra val av Campingar. Kanske något mera ställe men inte nära oss. Igår vart den en dag i Husbilen, en cykeltur in till själva samhället. Där köpte vi kräftor, räkor och ett grillspett med fiskbitar. Jag har fått ont i magen igen, Nu har jag bestämt mig för att utesluta allt som inte är fisk eller kyckling. När jag ska äta kött. Nu har jag provat att äta lite dumheter och inte värt det.

Igår hade Baptistkyrkan i Frillesås en sammankomst. Jag googlade lite på Baptister för att se vad som var speciellt med dessa. Det blev en rolig läsning om hur Baptisterna blev till i Sverige. Det var någon sjöman som bodde i närheten av Frillesås som kom med samfunden till Sverige. De var 6 stycken som en sen höstdag 18 september 1848 döptes för första gången. 5 var dom som blev döpta av en baptistpräst från Danmark. Dopet blev till i Vallersvik i Frillesås. 1848 bildades det första Baptistsamfundets här i Sverige. Baptist-rörelesen kommer ursprungligen från Schwiez. Det finns flera namn när man pratar om Baptiströrelsen men någon som ofta nämns är Fredrik Olaus Nilsson. Han döptes i Tyskland 1847. Här i vårt land var det olagligt att bilda samfund och sjömannen blev till sist landsförvisad. Baptisterna tror på det aktiva valet och där döps man tydligen som vuxen, när man gjort sitt val på att ha en tro.

Oj det blev mycket skrift bara för att dom hade en träff i närheten av vår Camping. I alla fall hördes det sånger och hurra rop kvällen igenom. Det lät som dom hade riktigt roligt på ett vårdat sätt. Själva vandrade vi upp på ett högt berg för att njuta av utsikten. När vi skulle ner för berget fick jag en känsla av men hjällp här kommer jag inte kunna komma ner igen. Men med små steg och en hand i makens hand, gick det bra att komma ner till Lvl^2 igen. Kollade Hockeyn. En härlig helg med sol och bad har det varit. En härlig helg i Halland. Vi stannade till på Jysk i Kungsback, för att inhandla ett Cura täcke till mig. Jag gillar tyngd, nu slipper jag lägga på mig massa filtar för att få tyngden.

Lev idag just nu, I går finns inte längre här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och nu är vi på väg för att hämta lillflickan igen.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.