Badsystrar jo det är fint att ha…


Badsystrar jo, idag verkligen gjorde jag det. 17.3 grader i vattnet och ett på härliga simtag blev till. Mina badsystrar fick jag idag äntligen träffa. Höra snattret tillsammans med simtagen och en härlig morgonrutin blev till. Sommaren är där vid sjön, mitt underbara träd har visat sig i sin skira gröna färg på bladen. Nu är vi där… Där i alla olika nyanser av grönt.

En härlig fin morgon tillsammans med mina badsystrar. Där efter hem för att hänga tvätt. Har tvättat i natt för att hinna med all tvätt som fanns nu efter vår husbilshelg. Igår när jag kom hem hade jag fullt upp med att vattna i trädgården och inne. Mitt hem min borg har fått tråkgörat klart. Nu en dag med att vänta in DHL för grabbens räkning. Hade tänkt mig åka till dottern för hon behövde hjälp med städ tror jag att det var. Men jag får inte lämna huset innan Paketet är här. Vi får se om det blir besök till dottern. Dessutom väntar jag på att de sista maskinerna tvätt ska bli klara.

En ny dag som började bra. En nya dag i en ny vecka. Har ett kort arbetspass på onsdag sedan är det teamdagar med jobbet i två dagar. Efter det blir det återigen en tur till Halland för att fira en 60 åring. Vi tar med husbilen för att sova på deras uppfart.

Nu är det dags att börja förbereda till studenten, mat ska inhandlas, möbler ska planeras och vi har bestämt att det blir en trädgårdsfest. Vi tar maten inne och äter den ute. VI vet inte hur många som kommer men, vi räknar med många gäster. Vi har tänkt oss salladsbuffé med bröd som tillbehör, tårta efter det. Det gäller att göra det enkelt, eftersom gästerna anländer i direkt anslutning efter utsläppet. Behöver en kaffebryggare för att stå och göra kaffe i maskinen, lär ta tid. En pumptermos och massvis med kaffekoppar. Nu är jag porslinssamlare och tror jag hittar ganska så många kaffekoppar, om jag letar bland mina gömmor. Funderar på om vi ska duka lång bord eller om vi ska duka upp små bord i trädgården, så att alla kan sitta med dom som dom vill sitta med. Servetter det är klart, men det får duga med de vanliga servetterna som jag sytt själv. Men jag skulle vilja sy blågula servetter. Frågan är om jag hinner och om jag hittar tyg. Nej det blir för mycket, det får bli de gamla vanliga servetterna. Nu är alltså lillgrabben så stor att det är student. Tiden går…..

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller….

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.