Professionell betyder inte alls det jag trodde det betydde….

Det bestyder inte att jag är bra eller duktig på mitt jobb…. det betyder att det jag gör är något jag får lön för att göra. Det finns dom som jobbar med sådant som dom kanske inte borde göra…..

Vilken dag, en nja i alla fall början, En riktig skit dag! Det började redan när jag satt i bilen. Då tjöt bilen och lampan för att pumpa däcken lös. Maken var i telefonen och jag tror han fick en skopa. En skopa skit som han inte var värd.

Igår bytte jag däcken på en firma som hette Stans gummiverkstad. Det borde ingå att dom kollar trycket i däcken, när dom sätter på sommardäck, tycker jag. Stannade vid tappen i Uddevalla, för att låta maken som låg några hundra meter bakom mig, pumpa däcken. Han anlände och pumpade alla däck. Ner till stan för att hämta upp en kollega till mig. Lite sent, eftersom jag pumpat däcken. Hon lugnade mig med att vi hinner.

På motorvägen till Trollhättan upptäckte vi för sent, att vägen var avstängd. Så det fick bli en liten extra sväng, innan vi kom till gamla vägen mot Trollhättan. Kom lite sent till jobbet. Jag var stressad så det tjöt i huvudet på mig, humöret var nere i skorna. Jag gjorde del för del, av det jag skulle göra. En riktig skitdag till och med på jobbet men, den tog slut och jag kunde åka hem.

Hemma hade maken börjat grilla, för lillgrabben fyller år idag. 19 år… när grillen var klar och vi skulle äta fick vi klart för oss att grabben badade i stan och skulle åka på bio. Grillen som maken gjort till hans ära, blev något vi här hemma fick njuta av.

När jag åkte hem från jobbet, köpte jag lite blommor dom har vi nu satt ner i jorden.

Jag lärde mig något nytt idag. För när jag berättade för maken om att däcken behövde luft sa jag: Men dom där däckgubbarna är ju proffs på det….. Maken sa och vad betyder det? Hmm sa jag att dom är bäst, på att byta däck sa jag. Nä sa maken det betyder inte att dom är bäst på det, det betyder att dom jobbar med att byta däck. Det betyder att dom får lön för att byta däck.

Hmm Professionell Jag inbillade mig att det betydde att man var bra, på sitt jobb. Tydligen kan man tolka det som att okej, jag är professionell i min yrkes roll det betyder att jag jobbar på mitt jobb, att jag får lön för att göra det jag gör. Det säger inget om min duktighet, utan bara om att jag jobbar på mitt jobb. Det finns dom som är på 1000 plats och är professionella. Dom har det som ett jobb och inte en fritidssysselsättning.

En skit dag till trotts så har jag lärt mig något nytt, det jag lärt mig är att proffs inte betyder att jag är bäst. Utan jag gör det varje dag och jag får lön för det jag gör. Ordet gav mig en annan glans. Det skimrar inte lika mycket om det nu. Dagen blir bättre, eller i alla fall kvällen. Snart kommer lillgrabben hem, då ska vi äta tårta.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och imorgon kommer först i morgon. Just nu gäller just nu är skitmorgonen i historian och nu har jag datorn i knät sitter ute i trädgården och skrivet. Livet känns just nu enkelt.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook