Morsdag idag.


Idag sitter jag på altanen under vår lilla paviljong. Det blåser i träden och det känns ganska så bra. Vinden får blåsa bort, min irritation som bor inom mig. Lillgrabben som vill att vi ska ordna till och fixa, han tvättar. Men han är ute och fiskar. Hela tvättstugan låg det fullt av tvätt som han lagt i högar. Båda maskinerna var knökfulla med tvätt som var klara. Blev jag grinig eller blev jag riktigt jätte grinig, när jag såg det? Det brukar vara så att han tvättar och gör annat så jag får göra det i stället. Visst jag kan låta det vara, men jag behöver också tvätta mellan varven. De gånger jag får tillgång till maskinerna, tvättar han när jag precis är klar. För att då få plats med sin tvätt, trycker han ihop den tvätt jag tvättat. Vilket leder till att den inte torkar, utan surtorkar och luktar unket. Grinig just nu är mitt förnamn.

Jag ringar honom. Han säger grattis på morsdag. Jag säger tack. Efter det berättar jag att tvätten är klar, han behöver komma hem och hänga tvätten ute så den torkar. Då berättar han att han är ute och fiskar. När jag förklarar för honom att livet inte fungerar så. Säger han, ta ut tvätten så kan han tvätta sedan när jag är klar. Då berättar jag vidare att nej det fungerar inte så, inte ens när han flyttar. När han sedan får egen lägenhet och ska tvätta i tvättstugan, har man som högst 4 timmars tvätt-tid, går man över tvätt-tiden blir tanterna sura och skriver arga brev. Jag är den arga tanten just nu! Men sådant funkar inte på honom, för han bryr sig inte om arga tanter.

Men kanske inte hela grejen är tvätten. För igår när vi var på kalaset, blev jag igen sjuk. Magen igen och nu blir det drycker åter igen. Tror klockan var runt åtta i går kväll, när jag fick smyga mig från kalaset för att gå och lägga mig. Idag blir det drycker, till mat. Jag börjar tröttna på det här nu. Men återigen blir det att vara ännu duktigare, än jag varit hittills. Ser att det kan vara färska grönsaker, åt ju sallad i fredags. Åt även rött kött till lunch. Dagen innan det åt jag ärtor. Utesluta ärtor, det röda köttet, men jag åt så lite kanske 2 cm2. Trodde inte det skulle bli så farligt. Nu vet jag…. rött kött oavsett hur lite, så är det att undvika. Borde fixa i trädgården vilket jag gjort ett försök med, genom att prova grästrimmern. Fult ord, batteriet var helt dött, Batteri två var inte laddat. Fel dag, för mig idag. Fel dag för mig igår som bara var med på fördrinken lite tilltugg och salladsbuffén. Vilket sedan blev sova och ha feber.

Fel helg för mig, men det lät som de andra hade roligt. Vilket lät roligt, när maken berättade om vad den och den sagt. Igår träffade jag svärmor på kalaset, det var så längesedan. Det var innan Covid tiden, vi träffades. Det bodde så många känslor i mötet, det rann en eller två tårar ner för kinden på mig. Jag gömde tårarna bakom mina solglas. Hon är en sådan fin människa, så mjuk och så omtänksam om alla. Hon börjar bli gammal, tror hon fyller 80 nästa år. En riktigt högaktningsvärd ålder.

Idag ska det bli skönt att krypa ner i min egna säng. Men först ska det tvättas klart med lillgrabbens tvätt. Det gör att jag kan tvätta min i morgon. Fult ord, surkarten är jag idag.

Hoppas att eran dag är en bättre dag, än den som jag valt att ha. Fast det onda i magen har jag inte valt,det bara blev så för att jag gjort några felval för några dagar sedan. Men jag håller fortfarande på att lära mig, vad som fungerar i matväg och vad som inte fungerar.

Men jag väljer mina känslor och jag gick all in i det här med tvätten. Hur jag än andas och pratar med mig själv, bor jag där i de mörka molnen fast solen skiner på himlen. Ändra fokus, inse att det här är en av alla plankor, Kay Pollak pratar om. I gatan jag vill välja lycka. Oj se där, där håller lillpojken på att tvättar igen. Vilken tur att han har så mycket kläder att tvätta, det visar ju på att han har gott om kläder. Vilken tur att han tvättar så att han slipper gå runt med smutsiga kläder. Se där han tvättar. Men behövde en paus, innan han hängde upp tvätten. Det är bra att han unnar sig lite fritid. funkar det ???? Hm, jag ger det kanske inte ett ärligt försök.

Men se där batterierna till trimmern funkar inte, va bra då har jag tid med att hänga upp tvätten som lillgrabben tvättar, har även tid för att göra helt andra saker. Så som att blogga. Träna mig i Att ändra mina tankar så att andra känslor flyttar in. Hm…..

Lev idag just nu, känner att det är ett skämt just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu vill jag vara i morgondagen för då kanske jag mår lite bättre.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.