Get up, kick asholes

Då sitter jag här igen, i soffan med kaffe. Katten har fått sitt och lillgrabben är i köket och fixar sin frukost just nu. Jag har varit vaken en stund. Altandörren är öppen så kylan kommer in i rummet. Det får mig att vakna.

Provade att sätta mig ute och skriva men det var för kyligt. Får vänta några timmar innan jag sitter där ute och ser skådespelet med vindens kraft. Glasögon, ska hämtas idag. Äntligen ska jag slippa att leta efter läsglasögonen hela tiden utan ha på mig glasögon som alltid är på. Tre par ska jag få ett par solglas, ett par läsglas som jag har när jag ritar och stickar ett par som gör vardagen lättare. Glasögonen är från Synsam och var ett abonnemang där jag har möjlighet att byta under året. Sonen tipsade om det. Solglasen är bra när jag kör bil.

Igår när jag var hos läkaren blev en miss, jag hade papper hemma som jag skulle haft med mig till honom. Men dom hade jag glömt hemma. När jag kom hem från läkaren ringde maken och frågade vad som sagt. Då var jag helt tom i huvudet och fick erkänna att jag inte minns vad han sagt. Jag fick ringa tillbaka till doktorn och fråga vad vi kommit överens om. Han ringde upp mig och jag fick till mig vad som var sagt. Vilket gjorde att jag kunde ringa tillbaka till maken och berätta. Alla papper som jag hade hemma var de som hade varit viktigast, att ha med till doktorn. Inte min dag igår, jag är inte mig själv. Det känns lite som skalet av mig finns men inom mig är det tomt. Det känns som den inre rösten i mig har tystnat, som att något inom mig har somnat.

Solen som jag älskar att vara i lyser inte på riktigt här. Jag orkar inte ta mig ut i solen, jag som älskar att bada, orkar inte åka till sjön. Jag som älskar att sola, orkar inte att ta ut filten på gräset och lägga mig i solen. Jag gömmer mig bakom min paviljong. Gömmer mig för mig själv kanske. Mitt jag och mig är för tillfället inte överens om något alls. I tanken vill jag saker, i tanken är det att no no get up get dressed. Kick ass, ha ha jag får inte ens upp benen för att kicka as. Nej idag ska jag göra ett ärligt försök att få tillbaka kraften. Ska tvinga mig själv att inte sitta här och gömma mig. Jag ska ut i livet. Jag ska få tillbaka mig och mitt själv. Get up and get dressed kick asholes. Nu brukar jag inte sparkas, men behöver nog sparka på mig själv. Get up get dressed. Yes, nu ska det till. Att gråta hjälper inte, det är inte något friskt i det. Men tårar tar slut, tårar torkar och på något sätt kommer man hel ut, när dom torkat.

Rak i ryggen, titta rakt fram och låt inget ta bort den som är jag. Låt inget skada mitt jag. Just nu känns det som jag själv är den som skadar. Jag är den felande länken, den som inte passar in i spelet. Fokus på det som är bra, fokus på det som fungerar. Fokus på det som är jag, det där inom mig som jag trivs så bra med. Den där kvinnan som går genom eld för att hitta vatten. Hon som bara traskar på.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon, Just nu gäller. Just nu lever och andas vi.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook