en bra morgonrutin


Började dagen med ett träningspass hos sjukgymnasten. När jag kom hem hade lillflickan bråttom, det fick bli att köra henne till skolan. Efter den körningen blev det att hämta upp en vän, för att åka till sjön och simma lite. Tränade i över en timma hos sjukgymnasten, blev till och med svettig. Vilket var skönt. Ännu skönare blev det sedan att gå ner i badet och simma några simtag. Ett gott samtal och två glas med den godaste saften någonsin. Rabarber och syrensaft tror jag det var. Så svalkande och så himmelskt god, det finns inte ord som beskriver det. Friska frihetssmaker skulle jag kallade det.

Vilken härlig morgon, så härligt att åka till sjukgymnasten och göra ett riktigt träningspass, där det känns i kroppen att den gör något vettigt. Att sedan åka till badet, tvätta håret i sjön och ha ett trevligt samtal med min vän, gjorde morgonen ännu trevligare. Tänk om alla dagar kunde börja så här bra. Det är så livet är när det är som bäst. Maken har packat husbilen, jag har suttit och ojat mig över att allt är så jobbigt. Maken packade in mitt nattlinne och min nya kudde så att jag kan sova bättre. Maten har han bestämt och jag får bara åka med. Har inte riktigt känslan för det, jag vill vara här hemma och inte göra något. Samtidigt som jag vet att han har rätt, han har ju alltid det. Han har rätt när han säger att jag måste göra saker för att hålla huvudet över vattenytan. Dessutom så tycker jag det är avkopplande och mysigt att bo i husbilen. Men, men min känsla i kroppen säger mera lägg dig i sängen, dra täcket över dig. Du har inget att tillföra i den här världen just nu.

Kanske har jag det, men just nu känns det som jag gör bäst i att gömma mig, glömma mig och bara försvinna från jordens yta. Det kommer att bli skönt när jag väl sitter där utanför husbilen, det kommer att kännas rätt när vi åker i väg. Men jag måste ta bort men……. Det går inte att gömma sig från livet i sig själv. Det går inte att stanna tiden eller flytta tillbaka tiden. Men jag kan göra något åt just nu, Just nu är det viktigt att jag gör saker som ger mig energi. Husbilstider är energi. Punkt klart och accepterat.

Hur har jag blivit, för bara några veckor sedan var jag helt annorlunda emot det jag är idag. Sitter här och skriver samtidigt som jag nästan somnar, Blundar när jag skriver för att ögonen inte vill hålla sig uppe. Nä det här inlägget får sluta här för jag blev så väldigt trött.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.