En ny dag, en mera positiv dag.


Dagen började tidigt idag. En sväng ner till torkrummet och upptäckte att vi har en vattenläcka. Ont i magen var förnamnet och jag gick i gång på alla siffror du kan tänka dig. Kanske inte så positivt. Upp väcka maken samla vatten i Donjodunken och maken stängde av vattnet. Nu sitter jag och väntar på Rörmokaren. När vattnet var samlat blev det träningskläder på, iväg till sjukgymnasten för min träning. 1 timma med alla olika moment och sedan ringde jag min vän för att fråga om hon ville med och simma i sjön.

Vilket hon ville, iväg till sjön och simmade 1000 meter. Efter simningen tog jag min tvål, tvålade in mig sköljde av tvålen, efter det var badet ett minne. Det känns i kroppens alla hörn att jag tränat på riktigt idag. Först sjukgymnastiken där jag cyklade, lyfte lite och gjorde ryggövningar som är lite svårare, än dom jag gjorde innan. Rejält svettig var jag när jag gick där ifrån. Det var riktigt skönt att åka till sjön, för att bli sval. Härligt att simma alla meter, Härligt att tvåla in kroppen. Nu känner jag med tränad och ren, två knäckemackor till kaffet här hemma in under paviljongen och livet känns lite bättre. Lite skönare än vanligt.

Imorgon ska jag till jobbet kl 13.00 det gör att jag hinner med att träna innan jobbet. Kanske kan jag inte simma lika länge som idag, men några simtag ska det allt bli. Ska iväg till doktorn, hämta ett intyg han skrivit. Sedan skicka iväg det till försäkringskassan. Frågar mig om jag ska cykla till doktorn eller om… Jag ska nöja mig med den träning som redan blivit. Sjukgymnasten säger måtta! Hmm, cykla kanske inte är måtta, måtta kanske är det jag redan gjort. Det kanske är det som är måtta att inte cykla till doktorn efter allt jag redan gjort.

Min vän skulle göra kåldolmar idag, hmm kanske ska jag …. eller nej jag har inte så mycket vatten och jag vet inte när rörmokaren kommer. Det får bli enklare idag. Fick tips om färskpotatis, burkskinka med gräddfil sås med lite krossad Annanas. Lät gott, kanske till mig och ungdomarna. Maken gillar inte annanas. Han får ha lite annat som sås istället.

Igår åt jag första jordgubben från våra jordgubbar i trädgården. Den smakade himmelskt gott. Tänk snart kan jag gå här ute och plocka en skål med jordgubbar för att njuta av.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknade upp till en ny dag.
  2. tack för att jag har fått ett bra träningsprogram för min rygg.
  3. tack för att min vän ville följa med mig och simma. Att hon som jag orkade simma så många meter.
  4. Tack för att doktorn ringde angående intyget.
  5. Tack för att det känns som om jag nu i alla fall kommer upp ur diket som vart så djupt.
  6. Tack för att jag i dag för första gången på resten av mitt liv, känner mig lite mera positiv än jag gjort innan.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.