Vi sjunger som vi vill….


Är det värt det? Jag vet inte drack ens, en tredjedel av en flaska vin, Ett glas bubbel och två glas bål, under hela dagen igår. Sovit kratta, inget laddat batteri och sovit 2 timmar. Ångest över att jag gick och la mig, utan att städa upp.

När jag vaknade vid 5 i morse var jag trött, inte pga av vinet utan på de få sömntimmarna. Plockade i ordning här ute, fixade till inne. Nu ligger det bara pappersdukar på borden där ute, lite leksaker att plocka bort. Bara jag tittar på ett glas vin, är sömnen borta och förbi. Igår blev det lite kalas här hemma. Liten sill lunch, och äpplepaj med det för första gången,sedan vi köpte rabarberplantan för ett år sedan , jag skördade tre stackars rabarber stänger. Lite senare på eftermiddagen kom det lite mera människor hit vilket blev lite grill, lite sockerkakskött och rostade potatisar samt Violas Weekends sallad. Violas Weekends sallad är tvär god. Den skulle jag kunna ha att äta alla dar i veckan. Svärdottern hade bakat kärleksmums och skulle gjort tårta. Men tårta hade vi inte orkat med. Jordgubbar så klart. Igår fricampade vi på tomten eller, nja vi åt under markisen utanför husbilen. Barnen lekte i trädgården och sonen hade flyttat Hammocken till baksidan för barnen ville gunga i den. Lillgrabben var ute på annat men, mellan landade här mellan måltiderna. Han och hans kompis kom hit. Hon fyllde år så det blev ett glas bål och en liten hurra sång.

Nu är kalaset ett minne blott och bortstädat. Solen skiner, jag funderar på vad jag ska hitta på idag. Kanske en tur till sjön eller varför inte havet. En riktigt trevlig midsommarafton, där jag tror grannpojken hade roligt. För han kom hit under kvällen och lekte, med barnbarnen som var här. När klockan närmade sig elva på kvällen, kom hans pappa och hämtade honom. Mallon med familj, satt senare på kvällen här uppe, under paviljongen och hängde med oss. Vi pratade städ.

Jag som städar lite för mycket, har fått en dotter som borde städa lite mera. När det blir för mycket att städa, ringer hon sin mamma. Då får mamma komma dit och hjälpa till så att dottern städar. Nu klagar jag inte för jag tycker det är roligt att hjälpa till. Tycker det är kul att hjälpa till i alla fall med något. De vuxna barnen klara ju sig helt utan min hjälp och finns det något jag kan göra, är det en bonus.

Dessutom älskade jag när min farmor kom och städade, hemma hos mig. Det var så roligt när hon kom en helg, helgen gick åt till att plantera om blommor, städa garderober, tvätta fönster mellan alla varv av prat. Kanske är det just den känslan jag vill få till, när jag de där få gångerna åker hem till dottern och hjälper henne att städa.

Oj ett inlägg om vin, midsommar och städning. Hur kan det vara en trevlig tillställning. Det var det, När vi satt här uppe i paviljongen satt dottern bredvid mig och som vanligt satt hon och hängde på mig. Så som hon gjorde som liten. Så som vi alltid umgås, vi brukade hänga i soffan med filtar och titta på film. Käka nötter eller bara vara. Vi käkade kanske inte nötter, vi kollade inte på film. Men lite mamma dotter häng, blev det ändå fast vi hade kalas. Svärdotterns mamma tyckte det var lite konstigt att vi satt som vi satt, att jag åkte hem till dottern och städade någon gång om året, tyckte hon var ännu konstigare. Men vi här hemma är som vi är. Vi gör som vi vill. Som KSMB på sin tid sjung. Jag sjunger som jag vill, en slemmig torsk i en brödrost. Någon som hört låten? Inte va den bra men jag minns den. Kurt Sune med Berit= KSMB.

Önskar er en fin fortsättning på denna helg.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.