Den perfekta husbilsplatsen….

Den som jag inte ens minns namnet på just nu. Men perfekt för att fricampa på. Perfekt att bada vid. Ett andningshål där allt det jag älskar finns.

Vaknade tidigt även idag, som alltid. Dimman ligger tät utanför mitt fönster. Kaffet står bredvid. Igår följde maken utvecklingen i Ryssland hela dagen. Han hade tagit ut en av våra tv apparater till vårt lilla andningshål, paviljongen. Städat upp ute i trädgården hade han även hunnit med. Bytt tak på vår paviljong och lagt in vår andra husbilsmatta. Riktigt fint blev det.

Under tiden han hade roat sig med hemgöromål, hade jag åkt till stan för att träffa sonen med familj. Vi åkte till stranden och badade. 22 grader i vattnet och det blev tre härliga bad. Inte så många som hade hittat till badviken igår. Det brukar vara fullt på parkeringen. Man brukar få gå en lite längre promenad, berättade sonen. Men nu vart det bara några bilar där vid badet. En perfekt parkering för att ställa husbilen över natten. Badet hade allt det där man kan önska sig av en badplats. Klippor, brygga, sandstrand och en en botten som var utan tång och stenar. Helt underbart ställe att bada och andas på. Tyvärr minns jag inte namnet på stället. På vägen hem från badet som låg någon mil utanför Uddevalla, hade sonen bestämt visa mig en affär. Tyvärr var den stängd. Så det fick bli Rusta i stället. Jag behövde tvättmedel och dom skulle handla såpa. Vi hittade allt lite annat med.

När jag kom hem satt maken och kollade tvn, och utvecklingen i Ryssland. Redan innan sa maken, att det kan vara ett spel för gallerierna. Vilket det visade sig vara. Jag kollade en stund, sedan somnade jag där ute i soffan. Sover man bara två timmar på natten är man trött. I natt har jag i alla fall sovit 5 timmar. Lär bli en lite mera aktiv dag.

Idag ska det badas, jag och lillflickan har bestämt en picknick ute vid en sjö, där ska vi träffa En liten tjej som vi brukar träffa då och då. Lillflickan har svårt att gå upp på morgonen, men idag ska jag väcka henne. Detta för att vi ska göra picknicken tillsammans. Jag vill att hon ska vara delaktig. Delaktigheten gör att hon känner att hon inte bara åker med utan är med i planeringen och utförandet. En del i att det blir bra.

Helgen har gått fort, den trötthet jag kände innan ledigheten har inte riktigt lämnat kroppen. Jag känner mig uttröttad hela tiden som att jag går på ångor. I veckan ska jag ha en samtalskontakt. Jag vet inte riktigt vad jag väntar mig av denna kontakt. Men jag känner att jag behöver någon där utanför mina cirklar som jag kan prata med. Någon som ger mig lite nya tankar och ser bortanför alla hinder, just nu känns som stora murar. Ska även få till lite träningspass hos sjukgymnasten. Några bad ska få plats och ska nog få till att göra lite här hemma med. Det bor tvätt i våra tvättkorgar och sängkläderna behöver tvättas. Ska försöka passa på idag när det är sol ute. Lägger jag i tvätten nu på morgonen kan jag hänga upp den när jag kommer hem.

En fin dag ska göras, eller i alla fall en dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook