Lille Katt och maken, det är kärlek det.


Här öser regnet ner, morgonen är tidig. Jag sitter inomhus och dricker mitt kaffe. Väntar på tiden som ska bli sjukgymnastik. Dynorna som var i soffan på utsidan, är intagna redan igår. Min lilla oas på utsidan. Är nu något som är fullt av regn. En dag ledig, en ynka dag som jag ska förvalta som ett guldkorn. I helgen blir det äntligen en ledig helg i husbilen. Maken har laddat upp med Smala Sussie, Idiocracy om det skulle bli dåligt väder när vi är ute.

Jag längtar, längtar tills vi är där ute i vår lilla bil och bara har just det och är just där. Men idag är en ledig dag, där jag ska ta hand om kroppen och försöka få till lite grönare tid inombords. Den gråa tunga färgen som bor på utsidan ska inte få nå in till min insida inom mig idag. Nej här ska motas genom att göra saker som ger lugn och ro. En kycklinggryta ska till idag en varm god kycklinggryta. Ett paket ska anlända idag, Det nya batteriet till husbilen. Nu är det dags att börja fricampa på riktigt. Stanna precis där som vi vill stanna och bo där just på det där stället som man annars bara åker förbi för att få ström i bilen. Nu hade det säkert gått att fricampa redan innan det nya batteriet men maken vill vara mera säker.

I söndags fyllde lille Katt 1 år. En stor dag för en innan, liten katt. Inte riktigt lika stor dag för maken. För nu är katten stor, även om inte maken vill att hans lilla Lillekatt ska vara stor. Igår var stygg-katten ute på gatan vilket är en Katt som ofta bråkade med vår gamla katt, Pölsa. När maken såg stygg-katten fick inte vår lille-katt gå ut för maken. Lille katt fick egentligen namnet Findus, jag tror maken gjort om namnet till lille katt. Vår lilla katt kommer nog aldrig heta Findus för maken, utan det är alltid Lille Katt. Säger maken namnet Lillekatt, kommer Findus springande så fort han hör orden. Men bara om ett stor OM, om han vill. Annars går han runt och väntar på att maken ska ta fram godiset till honom.

Lille katt, är makens lilla baby. Katten, har maken till favorit. Jag är mest någon som gör ordning i kattlådan, ger honom mat och får klappa honom när maken inte har tid. Klappar jag honom när han inte vill, visar han mig att han inte vill genom att rivas. Katten är själaglad när jag inte ligger i min säng och han får hela min säng, för sig själv. Ligger han där när jag ska sova, ligger han kvar till sista stunden av strävan av att ha täcket för själv. Just nu ligger han på makens plats i soffan, en och en halv meter ifrån mig och bara väntar på att maken ska vakna.

Nej nu ska jag göra mig i ordning för sjukgymnastiken. Idag ska jag ge järnet och cykla mig trött, lägga på mera vikt när jag lyfter, har jag bestämt. Här ska tränas och göra nyttigt för rygg och höft. I går innan jag åkte hem efter jobbet sprang jag in på solariet för att stjäla lite fake sol. Behövde lite lugn och ro innan jag kom hem. Oftast så är dom där 15 minuterna en stund i sömn. jag somnar så fort lamporna tänds. Så avkopplande och så härliga minuter. Kanske är det ljusterapi jag skulle behöva. Fast där sover man kanske inte.

Nej nog för nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Ha en härligt fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.