Finns det någon kränkt 90 tal ist här?

En tidig morgon igen och igen, Har i alla fall fått sova hela natten. Ett plus i kanten på sömnen. Idag lyser solen på himlen, Maken fixade taket på altanen igår och vi la ut dynorna Nu ser det inbjudande ut igen. Det nya batteriet är i husbilen och det laddas. Maken han börjat packa husbilen inför helgens tur. Själv har jag bara lagt saker i tvättkorgen som jag ska ha med till helgen. Inte så svårt för tvättkorgen står som vanligt i vardagsrummet.

I går pratade jag med min psykoterapeut, jag fick till mig det fantastiska uttrycket en kränkt 90-list. Det fick mig att le hela dagen igår. När jag pratade med min son, som vet allt och lite till. Så förklarade han att det finns en skillnad. Skillnaden ligger i brytpunkten. 60 – 70 tal. De ungar som är födda på 90 och har föräldrar som är födda 70 tal där är de genuina kränkta 90 talisterna. Ju närmare och ju mera i 70 talet föräldrarna föddes ju mera kränkta är de som är födda på 90 talet.

När jag pratade med maken om det. Så han att det är en skillnad på kränkt heter, för tänk en kränkt vit medelålders man, dom är kränkta dom fortsatte han. Fortsatte sedan med det finns ju dom som är Gubb-födda med. Men det menade han de lillgamla barnen. Så nu när jag tänker på det så blir det nja sonen är kanske inte en kränkt 90 Talist. Fast han är Gubb-född. Nu är jag ju född 65 alltså lite mera i mitten lika nära 50 tal till 70 talet. Kanske är han en av de få okränkta 90 talarna. Gubb-födda ?? Vad gör det med kränkt-heterna? Det får jag klura på. Det är oss 60 Talister man skyller på och jag är precis i mitten, har jag fostrat en kränkt 90 Talist? Fast jag upplever honom inte som kränkt inte min dotter heller. Upplever dom mera som en doer. Någon som gör det är bara att gö…..

Frågade google om; Vad är typiskt för 90-talister?

Det är en krävande och kräsen generation men också ambitiös och kreativ. 90-talisterna, är en generation som nyligen har påbörjat sitt intåg på arbetsmarknaden och som redan har hunnit skapa huvudbry för många chefer. Denna generation litar, endast, på sig själva och gillar inte att bli tillsagda vad de ska göra.

Tränade igår gjorde jag. La på mera tyngder och jag vart riktigt svettig när jag vart klar. Det känns i axlarna i dag att tyngderna var lite tyngre. En bra känsla för då har jag kämpat lite. Jag hoppas solen bor på himlen hela dagen idag. Behöver den när jag kommer hem. Då vill jag sitta i vår oas här utanför och njuta av livet. Vill ligga i soffan och filura. Nej nu ska jag fixa mig i ordning för att göra jobbtimmar, träffa på lite kränkta 90-talister. Jag ler fortfarande över yttrycket. 80 talet? Det ljuva 80 tal. Där gjordes bäst musik och det var dom som föddes då som är noga med att självförverkligande, egoism? Hmm det tror jag inte utan mera att dom satsade på sig själv. Nej jag vet inte, men jag gillade uttrycket en kränkt 90 -talist.

Lev idag just nu, lev dag just nu, nu är precis nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook