Ladda batterier

Husbilen Lvl^2 och maken, han sitter bakom ratten och jag sitter bredvid och skriver. I högtalaren låter Muse, han sjunger Survival. Den spelas högt, den ska spelas högt för att få in känslan som byggs upp i låten. Muse, Muse gör något med själen. Gör något med känslorna alltid.

Husbilen jo det är mysigt, avkopplande. När man har abonnemang på glasögon kan man ha både glasögon, läsglas och solglas. Är jätte nöjd med mina nya glasögon.

Vi har precis varit och lämnat en sköld, till lilla Emilia. Hon har gått i simskolan, denna veckan och tagit simmärken. Vi ville vara dem som köpte skölden, där man sätter alla sina simmärken. Jag minns själv hur roligt det var att ta simmärken. Tävla om vem som hade tagit mest märken under sommaren. Hon har äntligen lärt sig att simma, kan simma till och med 50 meter. Kan man simma 50 meter så kan man simma hur långt som helst.

I natt har jag haft en skit natt. Mellan 22.00 till 04.00 har jag försökt sova. Tankarna har inte låtit mig vara och sömnen har uteblivit. Vid fyra i morse gick jag ner till källaren, startade en film på tv och tog täcket på mig. Sov till halv sju. Bästa sättet att få sömn, även om sömnen bara är halvsömn så är det i alla fall sömn. Hos terapeuten i torsdags sa hon att jag var utmattad, fanns alla symtom på det, Hon skulle prata med läkaren om att sjukskriva mig helt. Jag sa nej, sa nej jag kommer att må sämre om jag tappar kontrollen i jobbet. Hon sa okej. Nu inser jag att hon hade rätt. Har haft sömnmedicin i en veckas tid och sover ändå dåligt, i natt uruselt. Men det är bara två veckor till sedan har jag semester.

Nu börjar jag inse att nej det är inte värt det, det är inte värt att må som jag just nu gör. Sömnen är viktig, ska det bli som då 2011 det vill jag inte vara med om igen. Kanske är det dags att glömma måsten, ta hand om mig. Det är det samtalsterapeuten säger i alla fall. Hennes råd är se till att ha roligt. Jag vet inte ens vad roligt är längre. Roligt är att vara på jobbet, ha samtal med mina klienter. Även om jag i stunderna känner mig som ett skämt, för att jag själv just nu mår som jag gör. Våren och försommarens händelser, min envishet och min fake it … är nog det som gjort att jag är där jag är just nu.

Det är tur att jag är gift med världens bästa man, Han som ser till att jag inte ramlar helt ner. Han som säger vi ska åka husbil. Jag brukar tycka det är roligt, när jag sitter här känns livet lite lättare än innan. Men hur länge ska han stå ut med mig, hur länge ska han stå ut med att komma hem laga mat och jag sitter i soffan. Hur länga ska han orka med att jag gömmer mig bakom tv program och gör, bara gör det som är måsten. Nej jag ska sluta tänka i dessa banor och njuta av färden. Njuta av att sitta här i bilen och bara åka med. Slå bort alla negativa tankar, verkligen försöka att orka njuta. Det måste gå, Kräftor ska inhandlas. Kräftor gillar jag. Oavsett så kommer det bli en fin helg, goda kräftor till lunch och egentid med maken i husbilen. Det kommer att bli en härlig helg, där jag kanske har möjligheten att ladda upp mitt kroppsbatteri, så att jag orkar jobba dessa två veckor.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen den kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook