Makrill och en farmors-dag.


Vilken härlig dag vi hade här igår. Ulricehamn igen. Vi skulle fricampa men när vi kom fram var platserna upptagna. Vi bestämde oss för prången igen. Nyheter nä, det är inte för maken. Fast jag var rätt nöjd med Prångens camping jag med. En hörn plats precis vid receptionen och servicehuset. Går jag vägen ner så är jag vid sjön. Sitter jag vid vårt bord ser jag några husvagnar och sedan sjön.

Igår var det en fiskens dag på menyn här i Lvl^2. Glömde helt av att äta frukost igår morse. Men när vi loggat in och plockat fram vårt bord. Dukade jag fram rökt makrill och bröd. Rökt makrill var länge sedan jag åt. När vi satt där och plockade bort benen från fisken. Kändes det som att min lilla farmor var med oss. Sommarsmaker från förr när farmor levde. Rökt makrill är ett minne från min lilla farmor. När jag var liten fanns det alltid, en rökt makrill i min farmors kylskåp. När jag var där hos henne var det alltid lite rökt makrill att kalasa på. I båten när vi åkte ut på sjön då fanns alltid fisken med oss. När vi på kvällen skulle äta kvällsmat då plockade farmor fram den lilla fisken. Den där makrillen igår var så god att hela fisken försvann vid lunch. Mätta och belåtna tog vi cyklarna in till stan, för att inhandla det glutenfria brödet. När vi cyklade förbi ställplatserna inne vid parken, visade det sig att en eller två platser var lediga. Men då hade vi redan betalat för vår campingplats.

Under eftermiddagen satt vi utanför husbilen och titta, hälsade på människor som gick förbi. Till kvällen dukade vi fram kräftorna och räkor som kvällsmål. Den där makrillen vi ätit innan gjorde att vid stod oss framtill kvällsmålet. Ett bad i sjön blev till. Andra tyckte det var för kallt i vattnet så det var nog bara jag och en annan pojke som badade igår.

När kylan sedan kom på kvällningen gick vi in i husbilen och kollade på Smala Sussie filmen. Man behöver se den ibland för att minnas alla repliker som liksom bor med oss i våra liv. Den är så rolig den där filmen. Maken han har lyssnat på Micke 13 och Pölsas podd. Vilket gjord att att igen ville se filmen. Tydligen så snackar dom i podden som i filmen.

I natt vaknade jag upp, av att min nacke gjorde ont. Det gick inte att röra huvudet till en början. Fick liksom i små försiktiga rörelser, röra på nacken och har fått hålla på så sedan jag vaknade. Det gör fortfarande ont och strålar från nacken ner i högerarmen. Det där måste gå över känner jag, för igatan så otrevligt det känns. Nu när jag tycker ner tangenterna känns varje tryck jag gör. Det känns i armen och i nacken. Måste ha sovit jättekonstigt.

En ny dag ska till, en ny dag här i Lvl^2. Ska plocka fram frallor att värma i ugnen så det blir frukost idag. Ska ta mig en dusch här i husbilen, sedan kan dagen börja. Solen är på himlen och den ska jag njuta av idag. Njuta och få lite färg på mitt skinn. Njuta och vila mig från mig själv och mina känslor. Ladda upp mitt kroppsbatteri.

En fin dag gör man, så det är bara att gö. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.