Längst Hallandskusten är bad otjänligt.

I alla fall i Varberg. Men det fanns dom som badade i bajsbakterier.

Idag vaknar jag upp i Kärradal Varberg. Vi hade tänkt stanna i Ulricehamn, men var tvungna att flytta bilen. Maken som vet att jag älskar havet bestämde på vägen, efter samtal med mig att vi åker till Varberg. Vi hade tänkt att ta en avstickare till Hyssna, där jag bodde ett kort tag som liten flicka. Där i Hyssna som ligger i Marks kommun, finns det en sjö som jag tog många simmärken i som barn. Men vi råkade köra en annan väg och Hyssna kom aldrig förbi. En timmes körning ner till Varberg, med ett stopp vid Biltema för att inhandla en cykelhjälm till mig. En lite vägning i Borås av bilen hann vi också med. Vi har fortfarande 300 kg att packa till om vi vill.

Cykelhjälmen är bra att ha, då jag inte allt är en bra cyklist. Jag får vara rädd om de få hjärnceller som är kvar, då är cykelhjälmen ett bra tillägg i det där med cykel. Nu tänker jag att det inte bara är till för mig, utan alla borde nog ha cykelhjälm. Men det får alla dom där utan cykelhjälm, själva inse.

Väl framme i Kärradal fick vi till oss att havet, var otjänligt att bada i. Det var för mycket bajsbakterier i. Ecoli Höga halter e.coli och/eller intestinala enterokocker. Vilket gjorde att jag avstod det där med bad. Det fanns självklart dom som badade men, jag är en fegis och badar inte i bajs.

Vi hängde i stället vid husbilen, käkade grill och tittade på Bouletävling. Eller maken kollade bouletävling, jag låg och solade. Eller solade, jag låg och sov. Maken hade koll på tiden och sa till mig att vända på mig mellan varven av sömn. På kvällen gick vi till puben och var med i en Musikquis. Man kunde få 19 poäng men någon fick 18 tror jag. Vid det bordet satt säkerligen 15 personer, Vi var två personer och fick 16 poäng. Vilket säger mig att vi kunde mera. Jag gjorde en miss på hur många städer som fanns med i låten, Man ska ha husvagn. Jag hade räknat till 14 men insåg att jag gjorde fel på Koster. Där sa dom i stället sa kloster. Hade jag tänkt ett varv till, hade jag förstått att dom inte sjunger Koster, då det är en ö, eller flera öar? Dit åker man inte med husvagn. Efter musikquizet gick vi till husbilen, käkade upp resten av kräftorna och räkorna. Myggen bet illa fast vi har vår myggjagare. Det fick bli att gå in stänga dörren till husbilen när kräftorna var slut.

Jag har äntligen börjat läsa bok på riktigt igen. Många år sedan jag lästen en riktig bok men nu hittade jag en på Citygross när vi var där. HalvblodsBlues heter boken och Esi Edugyan är författaren. En lite seg men bra bok. Riktigt mysigt att ha en riktig bok i handen istället för att ha boken i öronen. Nu läser jag långsamt eftersom jag har dyslexi och är en långsamläsare. Jag uppskattar verkligen att bryta den fula ovanan att ha öronbok. Det är en helt annan känsla när man förlorar sig i orden som är skrivna och går att hålla i.

Nu är det igen Söndag och bilen ska åka alla milen hem. Jag som inte ville åka husbil, känner att jag inte vill åka hem. Jag vill vara här långt bort från alla måsten och krav. Ta dagen som den kommer och njuta av stillheten, vila och bara göra sådant som inte är viktigt. Men det är inte så livet är. Måsten finns kanske inte…. Men jag har två veckor kvar tills det är semester, det är jobb i veckan. Även jobbhelg vilket gör att det bara är en ynka liten ledig dag. Massor av jobbdagar där det inte finns tid, till att åka husbil. Jag måste försöka komma ihåg den här känslan, när maken sedan säger nu åker vi husbilen igen. Då ska jag inte ha ett sådant motstånd.

Även idag säger jag tack till livet. Tack för att jag fick möjligheten att vakna till ännu en dag. Tack för att jag fick möjligheten att fly vardagens alla göromål i helgen och bara vara.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen den kommer först i morgon. Just nu gäller alltid. Vi har inget annat än just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook