Minnen från mamma, svärmor och farmor i trädgården.


Det är mycket just i tiden som ger mig påminnelser av min mamma. Igår när vi var hos Svärmor dukades det fram med kaffekoppar med blå blommor på. Precis sådana koppar hade min mamma när vi drack kaffe hemma hos mamma. Svärmor fyllde år igår. Vad ger man någon som fyller så många år som hon fyllde igår? 79 år, Det är svårt tror nog den bästa presenten vi kunde ge, var att komma dit. En bukett blommor fick hon och så köpte vi en bok. Svärmor och hennes man brukar tillbringa sommardagarna på Tjörn. En kortare promenad så är man vid hav och bad. Självklart när vi hade ätit middag, tog vi promenaden ner till trappan som gör att man kan bada. Nu var det bara jag som badade av vårt sällskap. Men det fanns andra som mig som badade. 20,6 grader i vattnet. Ett härligt havsbad som gjorde att kroppen vaknade till.

Efterbadet gick vi åter till deras stuga och drack kaffe med tårta till. En födelesedagssång med till hörande hyllning. Kvällen blev sen, halv tio på kvällen var vi hemma. Det blev att bara ta av sig och gå och lägga sig. Jag fick med mig lite blommor som jag ska plantera. En marktäckande växt och lite Vallmoblomsfröer. Frågan är om jag bara ska lägga kapseln i rabatten eller om jag ska öppna den först. Sådant får jag googla på innan jag sätter dom i marken. Den marktäckande växten var en sådan som min farmor hade i sin trädgård när jag var liten.

En annan påminnelse av mamma bor i trädgården. En blomma som jag fick från hennes trädgård för många väldigt många år sedan. Har börjat växa sig stor och vacker i trädgården. Jag tror mamma kallade den för Lammöra. Den har vart en tanig tråkig växt innan men nu i år, året efter att mamma dog vid den här tiden så växer den sig stor och vacker. Det är säkerligen 15 år sedan jag planterat den. Jag tycker det är konstigt. Förra året la vi en stor tjock kartong över stället den växer på för det var så mycket ogräs där. Nu har blomman brutit sig ut ur kartongen och är så vacker.

Som den växer nu har den aldrig vuxit innan. Men det var så den växte i min mammas trädgård. Min mamma levde för sin trädgård. Hon bodde nästan i den om våren och sommaren. Det var blommor över allt hemma hos min mamma. Nu efter hennes död växer sig den rosa fina lilla blomman här hemma i vår trädgård. Jag ser det som ett tecken på att mamma ibland visar sig här i alla fall i trädgården.

Vi får inte röka på jobbet, jag lyssnar på vad vi inte får göra på jobbet så jag har laddat upp med snus inför jobbtimmar. Tre olika smaker en med blåbär, en med chili och en med flädersmak. Nu är jag inte ens en rökare på riktig. Jag slutade för många år sedan, men jag använder mig av elcigg. Eftersom vi inte får röka på jobbet byter jag ut den till snus under jobb timmar. Nu har jag ett lager igen.

Nej, kaffet är kallt nästan urdrucket, dags att göra sig i ordning för jobb. Reflektion från inlägget. Jo se där, när den marktäckande växten är i marken, har jag minnen från mamma, min svärmor och även min farmor i min trädgård. Jag hoppas växten tar sig i massor. Jag vill ha hela backen full av den frostiga silver växten. Den är så vacker. Nåja det gäller ju att jag även rensar lite bland allt ogräs så att den tar sig.

Lite Amazon då jag är Associates och får betalt för en viss procent av slutköp. Jag gjorde en sökning på Amazon och trädgård. Självklart, helt självklart gick det även att köpa fröer och annat till trädgården från Amazon kolla in det här och förlora dig bland alla blommor och fröer. Här ska jag lägga tid när jag har mera tid än just nu. Hittar ni något så ge mig tips. Vem vet kanske kan även jag få en härligt blommande trädgård en vacker dag. Denna länk är en betald länk i samarbete med Amazon.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.