Vad är det som är roligt?


Roligt vad är det egentligen som är roligt. Är roligt att skratta hela tiden, eller är det bara det där när man gör saker, som gör att tiden springer iväg? Är det som de där tiderna som var när man var liten, då när man gjorde roliga saker en dag och dagen snabbt blev att dags att sova. Är det roligt att läsa en bok? Nej men det är avkopplande. Det är skönt att flytta in i massa ord som gör att man är någon annanstans än i sig själv. Eller är det en verklighetsflykt? När man har roligt, måste man då skratta hela tiden? Nej så kan det inte vara, då får i alla fall jag ont i magen av allt skrattande. Men när man har roligt, skrattar man då hela tiden. Nej det gör man inte, i alla fall inte jag. Roligt är väl när man gör saker och känner en viss tillfreds i att göra just det man gör. Att skapa saker är roligt, fast inte alltid. Ibland är det svårt men roligt när man fixade det. Åka karusell? Jo så länge man inte bli yr. Roligt är nog olika för olika personer. För mig just nu vet jag inte…..

Idag vart det en dag där uteblev helt. Sådana dagar är dagar det med. Även om dom går i ett töcken. Vinden sliter och försöker visa sig i paviljongen på utsidan. Jag har inte ens stuckit ut näsan utanför huskroppen. Utan jag har bott här på insidan av huset. Den andra koppen kaffe är i ordning gjord men inte uppdrucken ännu. Vad ska jag skriva om idag? Semester? Ett pass kvar sedan är det lediga dagar. Lediga dagar behöver jag, vill ha.

Helgens spelning med Mäbe är over and done. Men finns där inne i mig och ger ännu puls och känslor av bra musik. Synd att han inte har flera spelningar jag hade gått på dom alla. Jag får snällt sitta och vänta på musiken, han ska släppa i höst. Frågan är när han menar att hösten är. Så som vädret ser ut nu, känns det mera som höst än sommar.

Helgens jobb är över och en summering av jobbet är? Kommunikation, Viktigheten i kommunikation. Att prata med varandra hela tiden. Men helgens jobb är över och läggs till handlingarna. Nu är det en ledig dag, även i morgon är en ledig dag. Lediga dagar som jag verkligen behöver, för att igen orka på onsdag. Bara ett ynka pass till sedan är det lediga veckor.

Min samtalsterapeut säger till mig ha roligt. Roligt ska jag försöka ha. Förra semestern var allt ifrån rolig, Det var tiden då mamma lämnade denna världen. Ett år har gått. Men det känns som det var flera år sedan. Egentligen var det flera år sedan. Mamma fick en demenssjukdom för många år sedan, var inte sig själv dom sista åren. De sista året kunde hon inte prata, hon försökte nog att prata och trodde att hon pratade. Men i alla fall förstod inte jag vad hon sa.

Roligt? Vad är ens roligt?

Gillar att gå på konserter, men det kan man inte göra i fyra veckor.

Sola och bad? Jo för all del, det hade passat. Men då får det vara väder som är till för att sola och bada i. Dessutom ska vi ha semester ihop, jag och maken och sola och bada är inte hans grej.

Åka husbil, jo fast kanske inte åka husbilen men vara i husbilen är trevligt, avkopplande och givande.

Sitta ute på altanen hm, lite mysigt men roligt? Inte nu i alla fall när det blåser så att det bara fladdrar där ute.

Städa? Nej, men nödvändigt.

Umgås? Jo, fast inte alltid. Det tar så mycket energi, mellan varven av umgås-heter behöver jag vila mig.

Men hur har jag blivit? Jag som inte har tråkigt, jag som ser roligt i små-heter. Nej jag får försöka hitta min krage och skärpa till mig. Jag måste hitta tillbaka, till det som är jag, mig och jag. Kanske är det dags att ta de där stegen ner till källaren och måla. Plocka fram alla färger och måla. Se till att göra det tills… det blir roligt. Nu har jag i alla fall idag skrivit klart. Nu räcker det för mig för stunden. Ska försöka krypa ner under täcket igen kanske sova en timma eller två.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen den kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.