Från träning till simskolans viktigheter. Men även stödstrumpor.

Den livs viktiga kunskapen är att lära sig konstformen att simma. Just nu håller lilla Alfred på att lära sig simma. Han har blivit så stor att han får gå i simskola. Han känner det stora ansvaret över sig själv och gör verkliga försök och tränar på för fullt i simskolan. Framsteg från dag till dag eller minut för minut. Nu har han även fått hoppa från bryggan. Simskor skulle kunna vara ett bra allternativ för de små barnfötterna som behöver vandra i det steniga vattnet. Själv har jag simskor sedan två år tillbaka. Ett måste när jag badar idag. Dom är så behagliga och jag skär inte sönder fötterna i sjön.

Dagen började tidigt och då blev det till först en kopp kaffe, sedan på med träningskläder och iväg för att träna. Nu har min sjukgymnast lagt till ännu mera träning i programmet och kroppen blir helt slut efter träningen. Hon tycker kanske mindre vikter men, lite måste jag få ta i och svettas. Men jag vet det är rörelserna hon är ute efter.

Efter simskolan och lite lek i vattnet blev det självklart lite Picknick. Har man tränat och simmat då får man unna sig förutom macken en liten Lussekatt som jag hittade i frysen när jag letade middagsmat i morse.

Idag var Frida med vid badet. Frida är en tjej som vår familj började lära känna redan som tonåring. Idag är hon en vuxen ung kvinna i sina bästa år lite över 30 år.

Idag slog mig tanken om hur många människor som genom mitt val av yrke, kommit att bli i vår familj. Vi är så många, Frida är en av dom alla. Tankar om hur stort det är att få vara en del av, en annan människas liv är hissnade. Även om vi inte träffas så ofta så är den där känslan där. Den där känslan av att vi är där vi va senast. Inte massa konstiga fraser som ska till utan man är där man är och är som man är. Idag bjud jag de unga kvinnorna på Brieost-mackor med Fikonmarmelad. Tyvärr gårdagens mackor eftersom dottern inte går åt någon macka. Själv åt jag en ostmacka och en lite lussekatt. Tjejerna och lille Afred kalasade på Mackor och kex med choklad.

Mitt ena ben svullnar upp och går ont ibland, Vilket jag berättade för tjejerna. Mallon som vi kallar dottern tryckte och kände på benet. Hon sa sedan stödstrumpor. Mamma du måste ha stödstrumpor på dig. Men det kan man ju inte ha, sa jag och fortsatte med det är ju inte snyggt. Mallon svarade, mamma, allt som du har på dig är inte snyggt, och du är så gammal så du har råd att ha på dig stödstrumpor. Du är inte snygg längre.

Hm där fick man på käften vill jag lova. Eller nej jag kan ta det, så är det faktiskt…jag är gammal och jag vill inte ha svullna ben. Hem och leta fram stödstrumpor som min mamma en gång gav mig. Då när jag fick dom,förstod jag inte alls att det var av välmening min mamma gav mig dom. Stödstrumpor till mig, tänkte jag när jag fick dom. Vad ska jag med dom till??

Hm jo dom där stödstrumporna sitter riktigt skönt och det gör inte riktigt så ont i skinnet när när dom är på. Men snygga är dom inte. Knästrumpor till kort klänning…. Sånt hade man som liten när det va skolavslutning men bara fram till 3 an. Lite går tydligen tillbaka igen för knästrumporna är på och kort klänning har jag. Nu av lite annan anledning än då när jag var liten och tyckte jag var så fin i mina knästrumpor. Nu tycker jag det ser mest roligt ut.

Ska villigt erkänna att det känns ganska så skönt med dom där strumporna. Hmm får beställa hem lite roligare och fräckare, kanske jag vänjer mig med dom. Har dom sådana på Amazon kanske?

Som vanligt så är det här en länk till amazon, där jag får provision vid direkta köp. Ett samarbete med Amazon och mig som är Associates, vilket betyder att jag om du handlar något från länken, ger mig en viss provision.

Japp det hade dom massor av olika sorter. Gå till länken där finns nog det som kan behövas för att slippa svullna ben. Här ska i alla fall jag handla.

Men än så länge får jag nöja mig, med dom jag har.

Lev idag just nu,igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Idag får det bli en bild Alfred tog på mig vid badet, Ja vad säger man han skulle nog behöva en kurs av maken i det där med fotografera, men vem behöver inte det……Den här var i alla fall lite mera dramatisk än de jag tog idag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook