En tidig morgon

Det är riktigt tidigt. Halv fem var klockan, när jag vaknade idag. En ledig dag, jo en riktigt ledig dag är det.Världen utanför mitt fönster är stilla, en stilla ny bild visar sig. Ny en ovanlig bild efter alla dessa dagar med vindar som slitit tag i allt som går att slita tag i.

Träning

Första uppgiften för dagen idag. Är träning på rehab. Har fått ett nytt träningsprogram från sjukgymnasten och nu börjar det likna riktigt träning, så som jag brukar träna. Nu blir jag trött, mör i kroppen på riktigt, efter att jag varit hos sjukgymnasten. Det är skönt när träningsvärken som blir efter ett pass flyttar in i kroppen.

Efter träningen ett besök hos terapeuten. Får se vad hon säger idag. Jag faktiskt tagit bort jobb-mailen. Här finns inte längre någon jobb mail, här hemma. Inte ens på Datorn nere i källaren. På något sätt känner jag mig friare. Det handlar om borttagningen av jobb mail.

Magiskt

Det var någon mening med att jag, skulle vakna så här tidigt. Meningen är att jag skulle få uppleva, den här fantastiska soluppgången. Från minut till minut är det skiftningar i av soluppgången. Ett ljus av guld, lägger sig just nu över hustaken. Stunden just nu, är så vacker att det blir tacksamhet i mig. En morgon vaknar till liv, jag har förmånen att uppleva den genom att sitta här och bara titta. Det är det här, just det här med att bara sitta och vakna, tillsammans med solen och morgonen. Just det här som ger ro, för själen. Jag får tacka katten för den här morgonen. Det var han som väckte mig, ville att jag skulle gå upp. Nu var det nog så att hans intresse, mera handlade om att få mat. Men det gör att jag fick uppleva denna härliga morgon.

Semester

Jag jobbade i går. Efter jag slutat och åkt hem. Tog jag tag i semester göra. Semester-göra för mig blev att tvätta, var på jag sedan fick hänga ut allt på torkvindan igår. Byta sängkläder och få tomma tvättkorgar. Jag lagade mat, lagade några extra portioner av maten. En dags middag är lagad. Korvstoganoff blev den första rätten. I förrgår stekte jag pannkakor, vilket är bra färdkost. Då när vi är ute och åker i Lvl^2, som vår husbil heter. Igår kväll plockade jag fram kyckling file, för idag blir det att göra kycklinggryta. Den ska inte med i husbilen. Den ska göras, för att bli över här hemma. Detta för att sonen ska ha mat under veckan vi är ute.

Rensa frysen och sortera.

Jo, ibland får man göra små ryck för att få ordning. Jag och maken brukar göra det tillsammans. Rensa frysen och sortera. Vi gör det tillsammans där han sorterar och slänger sådant som har blivit gammalt. Jag torkar rent och han sätter sedan lappar på lådorna vi har i frysen. Nu ligger bröd i brödlådan och fisken i den lådan den ska ligga. Alla mina bananer jag fryst in, för att göra drinkar slängde jag. Jag får börja samla på nya.

Vi trodde att vi behövde handla frysmat. Jag är en vedervärdig person att samla på mig. Vi har mat för hela månaden. Vilket gör att vi har mera i semesterkassan. Nu hade vi nog haft semesterkassa, fast vi handlat. Att det är rensat i skåpen är härliga tankar som blir härliga i mig. Nu är kylskåp, frys och skafferi rensade och i ordning. Jag gillar ordning.

Nej sista koppen kaffe ska göras i ordning och den ska fixas av mig. Till och med drickas av mig. Nog för nu….

Lev idag just nu för igår finns inte kvar. Morgondagen den är först i morgon. Morgondagen den är där borta i framtiden. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook