En helt vanlig Fredag ska till.


även idag vaknar jag tidigt, solen har inte hittat hela vägen fram ännu. Katten har fått sitt även jag har fått mitt kaffe. Det är fortfarande varmt i koppen och står bredvid mig för att få mig att vakna. Misstänker starkt att kaffet kommer att vara o-drucket och kallt när jag skrivit klart inlägget.

Bullar

Idag har jag tänkt mig att jag och lillflickan ska baka kanelbullar. Glutenfria kanelbullar ska bakas av oss. Det är väldigt längesedan jag bakade det. Tror det var när lillgrabben var 11 år och just skulle flytta hem till oss. När hans socialtjänst kom hit på besök. Bjöd vi på kanelbullar, den ena av killarna som var här, satte bullen i halsen. Bullarna var torra, oftast blir sådant man bakar av glutenfria alternativ just torra. Vi pratar ofta om dom där bullarna som jag bakade. Dom som nästan tog död, på den stackars socialtjänstkillen. Nu var det inte avsikten att mörda någon men, just dom bullarna går till historien. Nu så här efter 8 år ska jag våga mig på att försöka baka sådana bullar igen. Men ska försöka få dom att bli mera saftiga. Hur man nu gör det.

Kompressions strumpor

Igår fick jag de första paketet med stödstrumpor eller som man säger med finare ord. Kompressionsstrumpor! Snygga? Nej det var längesedan det var snyggt med knästrumpor, om det ens någon gång varit det. Sköna? Yes! Ursköna att ha på och värken i benen finns där men, gör mindre ont. Redan när jag vaknade tog jag på dom. Hade dom hela kvällen igår efter att paketet anlänt.Billiga? Nja fem par för Ca 250 kronor. Jag tycker det var överkomligt.

kompressionsstrumpor
Denna länk är en betalande länk där jag tjänar pengar om du handlar. Länken är till Amazon och visar olika strumpor. 

Det här va de första paket på fem strumpor som jag fick igår. Dessutom hade jag beställt rengöringstabletter till kaffemaskinen. Alltid bra att ha hemma när kaffemaskinen skriker på rengöring.

Simskolan.

Det kommer att bli ett besök på simskolan även idag om jag hunnit klart med bakningen av bullar. Då ska jag bjuda Alfred på nybakade kanelbullar efter att han tränat på att simma. Det ska vara en liten belöning varje gång man varit i simskolan. Han är så duktig och modig när han är där. Jag tror att ganska så snart har han lärt sig konsten att simma. Det är en konst att simma, när man kan det är det en livsviktig livskunskap som alla borde lära sig. När man kan simma på riktigt då kan man simma hur långt som helst. Det gäller att lära sig simma vilsamt. Att lära sig att vila i sitt simmande. Just simkunskapen den har jag lärt mig på riktigt. Ingen utanför-kunskap här inte utan just det här är något jag kan på riktigt. Jag kan simma hur långt som helst.

Blogg

Det här med blogg är ingen kunskap som bor på insidan, text ja visst det kan jag skriva och bilder kan jag lägga in. Men allt det där andra som att coda och lägga länkar mm, är saker som jag hela tiden får kämpa med att få in. Men efter några provningar och förhandsgranskningar så brukar jag lyckas.

Som jag skrev innan, lär det bli att dricka kallt kaffe. Någon smutt med varmt kaffe, har jag allt fått i mig. Men mera än hälften finns kvar och är kallt.

Lev idag just nu för igår finns inte kvar. Morgondagen den bor där borta i framtiden. Just nu är det enda vi har och kan leva i.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.