En syskonträff.


Igår var vi hos min bror. Vi syskon träffas inte så ofta. Det har blivit dags för oss syskon att avsluta mammas bankonton. Det gjorde att vi bestämt att träffas. Det är nu mera än ett år sedan, vår mamma dog och nu skulle det göras klart med allt. Förr om åren har vi träffats någon gång om året, för att käka ihop.

Kubbspel och grill

Min bror bjöd på grillmat och Champange. Tydligen var det en speciell sorts champange, den går bara att köpa vid vissa tillfällen. En riktigt god Champange, jag inte vet namnet på. Under tiden min bror grillade, spelade jag och barnen på med att spela Kubb. Jag och hans son var i samma lag, vi vann tillslut.

Grillmat och god Dessert.

Fläskkarré, potatisgratäng gudomligt goda nektariner som varit på grillen, och andra tilltugg. Det var fantastiskt gott. Efter maten blev det efterrätt som hans son hade gjort. Min brors son gillar att baka. Igår hade han gjort Crème brûlée. Länken är till Icas recept på den goda efterrätten. Den var så fantastiskt god den där efterrätten, att det inte går att beskriva i ord. Pricken över i efter den härliga middagen.

Hemgång.

Jag vaknar alltid tidigt på morgonen och där till inte hunnit med att sova middag. Vilket gjorde att jag var trött, efter att maten avslutats. Vi åkte hem direkt, det var svårt att inte somna i bilen. Väl hemma, blev det direkt att borsta tänderna för att sedan sova. Har varit vaken under natten. Det blir en dag i trötthetstecken här för mig idag. Sover riktigt dåligt just nu och har gjort under några dagar. Drömmer massor och vaknar av känslorna i drömmarna.

Handla inför resan.

Idag har vi bestämt att handla, Behöver handla inför veckan till dom här hemma. Husbilens kylskåp behöver fyllas med mat, för veckan. Jag behöver gå igenom vad jag ska ha med mig. Kan vara så att jag behöver mera kläder under resan. Min badtermometer som jag har vid sjön ska in i husbilen och jag ska ha med ett par badskor. Min kudde och min magnetmadrass ska tas med under våran resa. Jag har en Nikken madrass. Vilket är en hälsomadrass. Den hjälper mig att få till i alla fall lite sömn, lindrar värk och är urskön att sova på. Har under många år sovit på Nikken.

Nej, jag ska krypa ner i sängen igen, har sovit dåligt och behöver mera sömn för att orka dagen.

Lev idag just nu är tillfället att leva i. Gårdagen ligger där bakom oss och ger oss minnen. Framtiden är där borta i morgondagen. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.