Det har varit en del bloggar under åren.


En natt där sömnen infunnit sig, detta är första natten på riktigt länge som jag verkligen fått sova och sovit bra. Flera månader sedan känslan som just hittat till kroppen bott där. Första gången på flera månader som jag känner mig pigg. Sju och en halv timmas sömn. Finns massvis med tacksamhet i alla dessa ord. En bra natt sömn. Är det luften här i Oppdal? Min lilla termosmugg med kaffe står bredvid mig och dagen har bara börjat.

Tjänat pengar på min blogg?

Jag har ju bloggat i en väldigt massa år. Ibland har bloggen varit vilande, ibland bloggar jag väldigt mycket. Tjänat pengar på min blogg? Hm, det finns säkerligen dom som gör det. Men jag jo, kanske lite. En del betalda inlägg har det varit men det var länge sedan. Google annonser, jo några ören varje dag. Någon gång om året, får jag kanske en 700 kronor när jag kommit upp i summan. Men det är inte så att jag bloggar för att tjäna pengar.

Varför blogga?

Egentligen vet jag nog inte längre varför jag bloggar. Jag gör det för min egna skull. Vad bloggar jag om? Inte ens det vet jag. Förr var det många inlägg som handlade om ADHD, bemötande och sådant. Man har berättat för mig att man måste vara nischad. Jo tack, det hade fungerat om jag var en nischad person. Varför bloggar jag? Jag har en väldigt massa ord inom mig, som inte kommer ut ur munnen. Skulle dom komma ut ur munnen, hade dom låtit konstigt. Mitt bloggande är här, för min egna skulle. Ett sätt att få ut tankarna i en rad, utan att ekorrar eller humlor flyger förbi.

Många bloggar.

Det har varit en del bloggar under åren. Min första Japp jag klarade det. 2008 i september tror jag det var, som jag började blogga där. 2009 började jag skriva på denna blogg, wordpress. 2009 gav jag även ut boken Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Hade startat en skrivpuffsblogg. Jag har aldrig kunnat sitta still, har alltid haft olika projekt. Haft en del bloggar under åren. Chill in är en av bloggarna som jag hade då vi började ett projekt hemma.

Chili bloggen och vår värld just då.

Odlade chili i alla former av sorter. Det hela började med att jag tog frö från en chili jag köpt i affären satt den i jord. Ett frö sedan var det all in i chilins värld. Chil In tror jag bloggen hette. Jag har säkerligen haft ännu flera bloggar med det är dessa jag kommer ihåg. Varför dom slutat är oftast att jag bloggar på en annan dator och sedan glömmer lösenorden. Glömmer lösenorden och intresset dör ut. Chil In höll vi på med i något år. Men chilin fick flytta ner i källaren med lampor och allt vilket gjorde att jag glömde vattna och intresset dog ut. Hade ett hundratal chiliplantor när det begav sig. När så många chilisar blommar så luktar det kattpiss. Vår lilla katt fick många ord om att lära sig gå på lådan innan jag förstod att det var chilisarna som var boven i dramat.

Varför skriver jag om detta?

Jag vet inte riktigt, känner att jag är utan projekt. Utan intressen just nu, behöver något att göra på min fritid. Den fritid som just nu endast blir att vila från ont, äta mediciner som jag inte vill ha. Göra annat än bara göra det allra nödvändigaste. Det var roligt att blogga om våra chiliplantor. På chilibloggen hade jag massvis med följare. Det var roligt att gå in i vårt chili/ datarum och kolla till dom små liven. Dag för dag såg man dom växa, köpa jord, byta jord klippa till plantorna och allt vad vi gjorde. Nä, jag behöver något spännande projekt. Kanske inte just nu för stunden för nu är vi på tur i Norge. Är här bland alla fjäll. Är i upplevelser nästan hela tiden. Bara det att sitta bredvid och åka på alla dessa smala vägar med hastigheter som ändras hela tiden är spännande.

Campingbloggen.

Men oj, jag har ju glömt en av bloggarna en av bloggarna som jag la ner massvis med tid på. Malix husvagnsblogg. Som sedan fick heta malix campingblog. Där jag skrev om olika campingar och fick arga brev om campingen fått dåligt betyg. Då någon fått bra betyg, fick jag inga brev inte. Men vid dåligt betyg då blev det brevväxlingar. Oj vad arga dom var. Just den bloggen har jag hittat tillbaka till. Jag gillar den och den var så rolig att skriva på. Där kan du hitta massvis med campingar och vårt betyg av dom. Betygen delades ut i formen av träningsoveraller. Hmm kanske ska jag gå in och skriva ett betyg om campingarna vi just varit på. Ja det får nog bli några träningsoveraller igen. Hm…. tror jag hittat ett projekt det liksom bubblar till i kroppen.

Nog för nu, nu ska jag njuta av vår resa igen. Ska docka alla husbilar som vi möter. Men oj ett projekt till som jag ju hållit på med sedan i måndags. Hmm och där sprang det en ekorre förbi ser jag.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson
Välj flera

Välj flera


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.