Många tankar blir det ibland.


Jag har så många tankar om vad jag vill skriva om idag. Har haft så många idéer under morgonen. När jag skulle skrida till verket ringde dottern. Mamma vill du åka och simma idag? Var hennes fråga. Man frågar inte sin mamma en sådan fråga om man vill ha nej det vill jag inte. Inte denna mamma i alla fall. För den här mamman sa självklart ja det vill jag. Under bilfärden hörde jag på Mäbes nya låt Glastak.

Mäbe

Han provar något nytt, jag blev helt överraskad när jag hörde låten för första gången. Tankar om men vad är det här? Hur blev det nu.. Nu har jag hört den några gånger och jo, men det funkar blev det först. Sedan blev det men det är känns nytt, annorlunda friskt texten är ju där. Först lät det som glädje men ju mera jag lyssnade, blev det den där lilla mörka tonen som jag gillar. Eller så är det bara att det är Mäbe. Men jag gillar det, låten är rätt så bra efter några gånger och man hör slingan i huvudet efter att man lyssnat. Jo den är där den bor där den ska i mina känslor. Det är klart att han måste utvecklas och prova nya saker. Jag tänker att han liksom jag även han vill prova på och utvecklas. Jag gillart som någon sa för några år sedan. Glastak kan du lyssna på här.

Simmade….

Jo det blev en del simtag för mig och dottern. Min klocka har fått sig ett spel den visade på 2500 meter. Vi simmade i 40 minuter och det brukar det ta att simma 1000 meter. Så vi bestämde oss för att när vi simmat i 40 minuter så var vi klara och då hade vi simmat dom där 1000 metrarna. Efter badet tvättade jag håret där i sjön. Som jag längtat efter just det att tvätta håret i sjön. Det har inte funnits någon möjlighet till det när vi var i Norge. Ett vatten vi var vid hade kanske gått att bada i om man höll i sig. Men där stod det något om att det var parasiter i vattnet och odugligt att fiska i. Då tänker jag att det inte var så bra att bada där heller. Vi bestämde oss för att prova på att simma i morgon med. Då hoppas jag att min klocka är rätt inställd. Jag har försökt få ordning på den nu medans jag suttit här och skrivit.

E-handel/ blogg?

Jag har funderat och funderat på vad jag ska ha denna gamla blogg till egentligen. Jag har haft den i många år. Väldigt många år, startade upp redan 2008 tror jag. Visst några kronor hit och dit har jag tjänat men dom går att räkna på fingrarna. Det kostar att blogga, i alla fall om man som jag bor i ett webbhotell. Om man vill vara sig själ och ha webbadress som jag har. Det är ju det jag vill så jag har sedan 10 talet haft mitt utan att vara kopplad till någon eller något. Det gillar jag. Jag vill stå själv. Gillar se och jag gillar loopia. Dom hjälper så gärna till när det krånglar. Men jag vill mera, vill göra något med min blogg bara inte vara full med text. Frågan är bra vad jag vill.

Webbutik

Jag har funderat på det där med webbutik. Men vad ska jag sälja? Vad vill jag köpa. Hm, vi handlar mycket via nätet, Amazon verkligen älskar jag. Där har dom allt. Maken handlar på andra sidor, sådant som han köper. Saker till sin kamera, husbilsaker. Ibland blir det bra, ibland blir det väldigt mycket mindre bra. Idag blev tanken ja, varför inte starta upp något sådan där. Med bara saker som vi vet är bra. Starta upp med saker, vi vet kommer hem inom rimlig tid. Saker som håller det dom lovar. Jag funderade vidare. Vad ska det vara för saker?

Husbilssaker, Fotograf saker, Kökssaker.

Självklart saker som är bra, för husbilen. Det är ju sådant vi kan och lever med. Saker till fotografer, hm det är sådant maken kan. Kökssaker? Nu pratar vi det är det jag kan allra allra bäst. För jag tror nog jag haft dom alla. Jag tror nog jag haft alla köksmaskiner, du kan ha.

Vissa har varit bra, andra har varit helt onödiga. Till exempel min pasta maskin. Den är grymt bra, när man använder den. Men eftersom jag och maken inte äter gluten, är det lite svårt att hitta bra recept till glutenfri pasta som fungerar i maskinen. Därför står den där maskinen i ett skåp. Den pastan jag gjort hm…. Jo kanske fem men närmare tre gånger är nog mera ärligt. Då blir den pastan väldigt dyr. Typ ca 900 kronor gången. Vilket säger mig en rätt så onödig pryl som jag ville ha och köpte. Glassmaskinen jag köpte jätte bra grej om man gillar att göra glass. Jag gillar inte att göra glass så även det var en onödig pryl. Dessutom var det så att själva skålen skulle stå i frysen ett dygn innan man kunde göra glass. Hm inte jag alls om jag tänker efter, framförhållning och jag är inte kompisar. Det resulterade i att den där skålen stod i frysen i fyra år utan att jag använde den. Inget bra, på något sätt. Den tog bara massa plats i frysen.

Men nä innan jag tänker mera sak jag forska lite undersöka och klura. Det är inte min starka sida men jag ska göra ett ärligt försök. Plopp kattsaker ja men kattsaker är bra. ….. Jo jag simmar vidare i min ADHD hjärna, där saker bara ploppar upp och simmar förbi…..

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson
Betygsätt vår webbplats(obligatoriskt)


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.