Tjäna pengar på din blogg.

Godmorgon, ibland när jag vaknar så känner jag att livet är magiskt. Idag när katten kom la han sig bredvid mig i stället, för på mig. Låg där i sängen och klappade på vår lille katt. Kom på att om jag går upp innan han sätter igång med väckningsprocessen kanske han får en ny vana. Tänkt och gjort, blev det att gå upp. Ge katten mat, sätta igång kaffemaskinen och slutligen göra kaffe.

Idag när jag gjorde kaffet, sa jag till mig själv att blogginlägget får komma senare idag. Jag har inget att skriva om. Tog mitt kaffe, satte mig i soffan kollade min mat och sovklocka på mobilen. När det var klart, kollade jag Facebook. Där var det en kommentar på min länk från bloggen. Inte en kommentar utan mera en fråga. Hur har du tjänat pengar på din blogg? Det var frågan.

Som jag skrivit innan, är det inte massvis med pengar som tjänas. Utan mera små summor här och där. Förr om åren var det olika internet företag som frågade om jag kunde skriva blogginlägg om något företag, eller länka till en viss sida. Efter som jag är en kvinna med olika moraliska ställningstagande, valde jag att skriva om de företag jag liksom kunde stå för. Om företag som inte handlade om sex eller spelbolag. Inte heller om olika banker och lån. Varje inlägg blev kanske i början av bloggandet, ett inlägg för en fyra fem hundra. Senare framöver blev jag erbjuder några hundra till.

De små Google Annonserna var med från början. Men jag som inte kunde något om blogg och koder, hade svårt att få till det i början. Sonen som då gick på dataskola, hjälpte mig lägga in länkar mm. Det är några ören som tjänas in när någon klickar på Google reklamen. Men många bäckar små, ger sedan kronor. Nu är det inte några pengar man kan leva av. Men de där Google annonserna ger ett bidrag, till kostnaderna för att ha bloggen genom ett webbhotell. Nu är jag novis och okunnig, i själva lägga länkar och se till att få trafik på min blogg. Men de där Google annonserna gör i alla fall att bloggen i sig själv, betalar webbhotellets kostnader. De olika tilläggen så som ssl för att göra bloggen säkrare för den som läser, är en kostnad som inte täcks av google annonserna. Det är fickpengar som får täcka det.

Själva blogginläggen skriver jag för mitt egna välbefinnande. Jag mår bra av att sitta här och filura på morgonen, skriva ner mina ord som ploppar upp. Förr var det en del kommentarer på bloggen som gjorde det roligt att skriva. Idag är det tomt på sådant. Antagligen skriver jag blogginlägg som inte är kommentarsvänliga eller så är det krångligt att skriva kommentarer. Jag vet inte. Förr var jag noga med att få trafik, men det har jag gett upp. Det är för krångligt för mig att göra efter konstens alla regler.

I början när jag skrev blogg var det för att allt var nytt och spännande. Idag är det mera en vana. En god vana för mig. En god vana som ger mig lite tid, för mig själv. Många av mina blogginlägg i början handlade om ADHD. Det skrevs inte så mycket om det. Det fanns inte så mycket att läsa om ADHD. Jag ville vara med och påverka. Förändra och vara någons röst ut i världen. Det började med en blogg Malix Japp jag klarade det. Japp jag klarade det orden blev till för att jag, lilla jag hade klarat av att starta upp en blogg.

Det blev sedan att jag skrev min bok. Jag föredrar att kalla mig impulsiv. Lite innan boken hade jag lyckats flytta till ett webbhotel och få till bloggen i WordPress. Boken kom till, trycktes upp för egna pengar. Såldes via webben på Liten upplaga. När boken varit ute ett tag började det trilla in lite föreläsningstillfällen. Som gjorde att boken såldes mera. Det var roligt att vara ute och prata inför människor, Jag berörde kvinnor satt och grät för att mina ord var deras ord. Boken gjorde att människor skrev mail till mig om att det hade kunnat vara dom som skrivit boken. Universitet ringde och ville använda boken i olika uppsatser. Frågade om jag kunde vara ställa upp med att svara på frågor i deras forskningar. Vilket var en självklarhet. Det är ju där i skolor som kunskaper sprids, mina erfarenheter kunde göra skillnad för någon annan. Hemmets journal ringde och ville boka in ett möte för att träffa mig. Det blev en artikel i deras tidning. Fortfarande i dag säljs min bok, men idag bara som E-bok. Jag kommer inte ihåg hur många böcker jag sålt med under några år sålde jag väldigt många för att vara en helt vanlig människa. Böckerna gick i alla fall inte i förlust även om det inte vara massvis med pengar så var det så att det betalade sig självt. Lite blev över som jag la i mitt företag. Företaget finns fortfarande men det ger inga inkomster. Jag vet inte varför jag inte stängt ner det. För jag gör inget med det, har inga uppdrag och det bara är där. Kanske är det där för att det är knutet till drömmar från då. Det var så roligt att få uppdrag, vara ute bland folk och prata. Idag är företaget bara en kostnad som jag inte ännu vågat ge upp. Kanske är det där för att hålla mig över vattenytan. Även om jag inte tjänar några pengar i företaget så finns det där och är en del av min tid, mina drömmar och mitt liv.

Oj nu svävade jag ut igen, som alltid. Det är det som är min ADHD, sväva ut och vara precis där i stunden just nu. Det ploppar upp saker i huvudet och jag går på känsla. Känsla och gör saker utan att ha en tanke med varför jag gör. Ibland blir det bra och ibland blir det mera obra. Helt ärligt blir det nog mera obra oftare än det blir bra. Men det blir i alla fall.

Tack för att du orkat läsa hela detta inlägg. Du är viktig för mig, det är roligt att du läser mina inlägg. Tack för din tid och för ordet.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Tillsammans sprider vi ringar på vattnet.

Carina Ikonen Nilsson
Betygsätt min webbplats(obligatoriskt)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook