Stjärnfall är dags för nu.

Jag har varit vaken länge redan nu. Inte ens katten väckte mig. Nacken gjorde det, vid tre fick jag ta huvudvärkstabletter för huvudvärken gjorde så ont att det inte gick att sova. Katten blev smått överraskad när jag kom upp. Han fick sin mat som han inte åt. Blev utsläppt i trädgården. Nu börjar solen vakna till liv och lyser upp vår gata. Även idag får det bli en dag med att bara stå ut och härda ut värken. Kanske dags för ett besök till Orust, till hon som är så bra på massage. Det här står jag inte ut med.

Igår blev i alla fall all tvätt tvättad, vad som hände där emellan var bara vila. Ringde mina barnbarn på kvällen båda två hade precis fått gå till fritids för första gången på terminen. Båda två var trötta. Nu börjar det vanliga livet igen. Nu blir det att göra alla de där vanliga sakerna igen. Jag känner mig rädd för framtiden, kommer jag vara lika trött nu efter jobbtimmarna? Kommer värken ge med sig, kommer kraften, orken och motivationen bli till igen? Just nu känns det osäkert. Nåja, några dagar till i ledighet innan livet blir som vanligt igen.

Lilltjejen ska börja skolan nästa vecka. Inget hon ser framemot. Hon har haft många oskrivna dagar och jag tror det är dom hon gillar bäst. Dom utan krav där hon skriver sina egna dagar. Stora grabben börjar jobbet nästa vecka, maken lika så. Jag gör mitt första pass redan på måndagen. Det känns extra motigt då jag vet att det kommer förändring igen. Jag måste verkligen se mig om efter något annat. Orkar inte med alla förändringar som hela tiden blir. Har varit så många olika saker som hänt. Vet bara inte vad jag vill göra.

Hängmattor.

Detta är en länk som jag får betalt för att skriva om. Men som ni redan vet har jag en hängmatta men det här ser ut som något mera än det jag har i trädgården. En sådan här skulle jag vilja ha nu. Nu när alla stjärnfall ska bli till. Nu är tiden inne för att ligga ute under himlen och titta på alla stjärnfall. Då skulle jag vilja ha en sådan här där jag och maken kunde ligga och kolla in stjärnfallen. Just den här tiden är det extra många stjärnor som faller. Vi brukar bädda ner oss ute i trädgården under den här tiden för att se på skådespelet. Oftast brukar jag somna men maken brukar hålla sig vaken. I den här hammocken skulle det var extra trevligt att bädda ner sig ligga och titta på himlen. Visst ser den inbjudande ut den där Hängmattan.

1068 kronor kostar den. Det där skulle passa precis bara bäst att ha just nu. Men jag får nog slita ut den jag har ännu så länge. Den har inte blivit så mycket använd i år. Låten som Tomas Ledin skrev en gång i tiden, om sommaren som regnade bort är verkligen sann i år. Den har verkligen blåst och regnat bort. Men ännu finns det en liten chans till att få uppleva lite sommar.

Nog för nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook