Vardagen knackar snart på.


Matta till husbilen.

Igår var det en dag där vi åkte till Lidköping för att inhandla en ny matta som vi ska ha utanför husbilen. Den andra lämnade vi vid soporna i Norge. Någon annan kanske ville ha den så vi ställde den på ett bra ställe. Nu har vi köpt en ny. Vi köpte även nya tallrikar de vi hade var så tunga och klumpiga. Snygga men klumpiga. På vägen hem träffade jag på en kollega som var ute och åkte. Vi passade även på att åka och handla mat. Ett litet stopp vid solariet blev det där maken satt i bilen och väntade den där kvarten jag solade.

Lasagne

När vi kom hem lagade maken mat. Lasagne men även vanlig köttfärssås. Vi har ju ungdomar som gillar olika här. Det är ofta så att vi lagar lite extra av saker som några av oss äter. Vår stora grabb äter ju väldigt få saker. Köttfärssås är en av de saker han äter.

Vi gillar olika

Det där med mat har alltid varit lite svårt i vår familj. Någon äter inte helt kött, en annan inte potatis och den tredje inte pasta. Någon vill inte äta korv. Någon äter endast några få saker och andra så som det alltid varit. Nyheter i den här familjen är det nästan bara jag och maken som provar på. Dom andra äter det dom alltid äter. Tacos, köttfärssås och pannbiff äter alla. Här har vi ofta stått och lagat en två rätter för att alla ska få i sig något. Vi är ganska vana vid att det är lite krångel med maten. Vi tvingar inte heller någon att äta det som lagats. Ofta finns det något annat i kylen som man kan äta istället för det som just då står på bordet.

Kycklinggryta

Kycklinggryta med massvis med grönsaker är en favorit för alla om det inte finns svamp i den, andra vill inte äta om det inte finns svamp i den. Själv har jag tröttnat på kycklinggryta och mest är det nog kokosmjölken som jag tröttnat på. Vår stora son vill ha kokosmjölk till allt.

Lukta såpa i husbilen.

Igår på eftermiddagen tvättade vi vår husbilsmatta vi lagt in på insidan. Den var vidrigt smutsig. Vi la den i trädgården på vårt trädgårdsbord och spolade av den. Efter det knådade vi in såpa och sköljde av. Tänker att det kommer att lukta gott av såpa i husbilen, när den ligger där inne. Jag hoppas att den torkar tills vi ska åka. Får kanske hänga ner den i källaren och ha på avfuktaren.

Bustner

När vi var i Lidköping kollade vi in husbilar. Vi hittade en Bustner elegans 9 meter tror jag den var. Priset var högt fast bilen var gammal. Men så fin, en sådan där bil vill jag ha när vi bor i bilen. Så lyxig. Jag har alltid gillat Bustner, det känns så gediget och så hållbart. Inte massa plast och lull lull. Mycket bil och hållbart. Men nej vi ska inte köpa ny bil. Vi har en jätte bra bil och alldeles lagom för oss. Men, den var fin den där bilen. En bil att åka utomlands med en bil att bo i hela tiden.

Höstens göromål.

Idag blir en dag med mulet väder, en dag att vara inomhus. Göra inget och bara vara. Snart är alla lediga dagar slut och dags att börja jobba igen. Ska bli kul att träffa kolleger och ungdomar igen. Känner till trotts att sommaren har regnat bort att jag längtar till hösten. Mysa inomhus och njuta av att bara vara hemma. Tända ljus dricka te. Mest av allt längtar jag till att börja stryka mina kläder igen. Jag gör inte det under sommaren då dom oftast torkar på utsidan. Då luktar tvätten så gott och det vill jag inte förstöra med att stryka dom. Men det är en helt annan känsla att ta på kläder som är strukna, mjukare och skönare. Snart snart ska jag bo in mig nere i källaren, tända en eld i spisen och stryka min tvätt.

Men hur blev det här inlägget? Ett inlägg om hösten och stryka tvätt. Ja ibland blir det så. Ibland är det dom där vardagliga sysslorna som när dom uteblir, blir något jag ser framemot.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och betalades i medalj även om det inte blev guld för våra fotbollstjejer så blev det medalj. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.