Rutin är svårt.


Synd på så rara ärtor, idag vaknade jag med dom orden. Vet inte varför eller vad som gjorde att orden bodde där inne i mitt huvud. Synd på så rara ärtor, något fint dyrbart går förlorat? Är det betydelsen? Har inte en aning om vad jag drömt bara uttrycket fanns kvar. Nåja orden få bor här inne och verka i dag.

Igår jobbade jag, ett trevligt arbetspass där det hela tiden fanns att göra. Det var massor av saker som skulle till och göras. En klient kom och sa till mig igår. Carina, vet du om att du är grym på att lösa saker på ett vuxet och moget sätt. Mitt svar blev men jag är ju vuxen, det är väl det som är mitt jobb? Ja blev svaret, det är så bra när du är här. Jag vet inte riktigt vad du gör men gör saker gör du. Hm ska jag tolka det som bra eller dåligt det där sista. Det vet jag inte, Men det gjorde mig glad, nu känner jag att det ger mig en bra känsla i magen. Ett härligt pass på jobbet som gav energi, mera än det tog.

Idag blir det att åka och handla lite hygienartiklar till vårt hem. Nästan allt som stått på vår hylla är borta. Hade detta varit för 10 år sedan hade det aldrig hänt. Nu har jag lärt mig att man inte behöver handla för tusentals kronor varje månad. Nu behövs det kanske var tredje månad inte varje. Har sovit dåligt i natt, gör alltid det när jag kommer hem sent från jobbet. 5 timmar sömn är på tok för lite för mig. Behöver i alla fall en till och med två timmar mera. Men ibland blir sömnen mindre.
Måste hitta mig ett jobb där rutiner går att skapa. Där man jobbar samma tid varje dag och har kvällarna till sömnrutiner. Nu äntligen har jag kommit på att kbt tanten sa, är något jag ska sträva efter. Ett jobb där jag jobbar dagtid. Så att jag kan få till sovrutiner, äta mera bestämda tider och vara ledig på helgerna. Just nu låter det som en dröm som inte går att nå.

Nej jag är trött idag, det blev ett kortare inlägg än vanligt. Nu ska jag fixa till mig och åka till stan. Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.