Att få förmånen …

att vara Farmor för en dag. I morse gav jag mig av tidigt. Jag var tvungen att vara i Uddevalla innan sju. Mitt lilla barnbarn skulle passas under dagen då föräldrarna jobbade. Förskolan var stängd idag. Sonens jobb hade många som var sjuka och svärdottern hade sin skolklass. Jag funderade länge på om jag skulle ställa upp redan igår. Jag var för trött när jag kom hem från jobbet igår. Men jag var där hos lille Hugo idag. Han tyckte det var kul med farmor som var där. Vi har lekt idag, varit ute en liten stund men då hände det en liten olycka och vi fick gå hem för att byta kläder. Hugo har varit ett rörligt barn sedan han föddes. Han har klättrat, sprungit runt och pillat på allt. Men det kändes som att han lugnat ner sig lite.

Han har varit blöj-fri ett tag men jag förstod inte att han behövde kissa när vi var ute. När vi kom in duschade han vilket han gillade. När leken blev lite intensiv stannade han helt plötsligt och ville ha blöja på sig. Men efter en stund ville han inte ha den. 8 pannkakor åt den lille. Han gillade verkligen pannkakor. Det är ju tur att hans farmor gillar att steka pannkakor. Jag tror att hans Mormor och hans stora syster hade kokat hallonsylt. Den fick han till sina pannkakor.

Den här lilla killen har sedan han var innan året sjungit helt tonrena melodier där man fast han inte kunde orden hörde vilken av alla sånger han sjöng på. Han pratar fortfarande bara några få ord. Men det där med att sjunga det kan han. Idag har vi plöjt igenom de flesta Emil sångerna och några pippi sånger. Sjörövarsången sjöng han när han var på lekplatsen och styrde ett skepp.

Nej nog för nu, imorgon jobbar jag igen. Då blir det sent inlägg.

Ha en fin kväll. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först att imorgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook