Ett liv att ta hand om.

Vi har bara ett liv! Det säger mig att det är särskilt viktigt, att ta hand om det liv vi har. Idag har jag gjort mitt bästa för just det. Jag började dagen som jag brukar kaffe i soffan och vakna till. När en kopp kaffe vart uppdrucket vitaminerna intagna. Då blev det träningskläder på och iväg till Rehab för att träna. Idag hade jag lite bråttom så det blev 40 minuter, vissa övningar hoppade jag. Det brukar bli att jag tränar i en timma och en kvart. Snabbt hem för att duscha och sedan iväg hade en tid på Henån för massage. Hann i tid, men då ringde telefonen. Hon som skulle massera blev sen. Det gjorde att jag kunde ta mig en promenad bort till båtarna och hamnen. Kolla in ställ-platserna och smaka på känslan, dom som bodde där måste haft. En halvtimma senare dök massören upp. Idag när hon masserade nacken grät jag. Det gjorde så ont. Vissa senor lät som om man smätte med tjocka gummiband. När det lät, gick värken bort. Nu är jag härligt mör i kroppen. Lär få lite blåmärken efter hennes massage. Men kroppen känns helare. Det gör inte längre ont i nacken.

När jag var klar med massagen ringde en vän, hon frågade om jag var kvar på Orust. Vilket jag var. Det blev att jag åkte hem till henne och fikade. När vi skulle gå ut med kaffet, tittade solen fram. En riktigt härligt stund, där på hennes trapp. Ett avbrott från allt jag hade tänkt mig få gjort. Jag hann allt med allt jag hade i tanken ändå.
Det var inte så mycket som jag hade målat upp i mitt huvud. Maten var klar, när maken kom hem från jobbet. Jag hade hunnit med att hänga tvätt, fixa med att vika in tvätt. Dessutom gjort rent i kaminen. För att kunna elda när jag hade tänkt mig skriva mitt inlägg. Jo det är en eld i kaminen. Inlägget är skrivet och hela jag har en känsla av att idag vart det en toppen dag. Jag har verkligen tagit hand om mig själv. Både fysiskt och psykiskt.
Nu får det bli soffhäng och elda i kaminen. Det bästa av allt är att jag ska krypa ner under täcket i kväll och njuta av de rena sängkläderna jag hann med att byta till. De smutsiga sängkläderna hänger redan på tork. Kvällen är min med soffhäng och allt. Jag är helnöjd med min dag fast jag fick stressa lite i morse. Helnöjd med att jag tagit så väl hand om mig själv idag. Satt mig själv i första rummet den här lediga dagen. Tilltrotts det så har jag ändå orka med och hunnit med att ta hand om vardagsbestyren. Det känns som om energin varit på topp idag. Hmm måste vara mina vitaminer som jag tar dagligen.

Nog för nu.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook