En ledig regndag.


Där allt går i sakta takt. Idag vart det att åka iväg tidigt. För tidigt, när man kommer hem halvtolv på natten och har jobbat. Men trotts alla missöden i morse, så kom jag iväg. Efter det bokade mötet, blev det att sola en stund i solariet. Bara för att skämma bort mig och ta hand om det som är jag. När jag sedan kom hem kollade jag min telefon, då var det ett telefonnummer jag inte kände igen där. Självklart ringde jag upp och frågade varför dom sökt mig. Då blev jag smått överraskad. Det var ett jobb jag sökt. Dom ville att jag skulle komma på intervju. Blev jag glad? Eller blev jag glad. Ett dagtidsjobb, med lediga helger. Det är ju just det som jag just nu vill ha. Jag har aldrig jobbat på bara veckorna och har aldrig jobbat dagtid. Frågan är om jag klarar av det. Eller så är de det som är bäst just nu.

Denna helg är en ledig helg, inget planerat idag och vi lär nog bli hemma. Maken har blivit rejält förkyld. Till och med så förkyld så att han valde att åka hem lite tidigare från jobbet. Det är inte så vanligt när det gäller min maken, han anser att han är odödlig och går till jobbet med Alvedon i fickan. I ur och skur varmt som kallt och med hur lite sovtid pga hosta, så går han till jobbet. Eftersom han jobbar utomhus och inte träffar så mycket människor säger han, jag kan inte smitta någon. Men idag åkte han hem lite tidigare. Han tar nya tag nästa vecka.
När man jobbar som jag 29 timmar på tre dagar, då känns det i kroppen, när ledigheten kommer. Då går första dagen åt till att vara i en känsla av dovhet av för lite sömn och för lite andas tid. Har bara varit på möte, varit och handlat samt hämtat ut paket idag. Till och med redan nu, sovit en stund för att gäspandet gick i otakt. Dagtidsjobb…. det låter som det skulle passa mig. Låter lockande. Men vi får se. Kanske är det ett jobb som inte alls faller mig i smaken. Kanske är lönen, inte alls vad jag vill att den ska vara.
Då tänker jag vara kvar vid min häst. Som soldaten sa förr: jag stannar vid min häst.

Nej idag är kroppen tom på ord. En dag i töcken utan någon som helst lust till något alls. Kommer bli bättre i morgon. Då har jag haft en ledig dag och en nattvila i normal tid. Nog för nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.
Om det ändå hade vart väder till den här. Men det är det inte. En ledig dag, en ledig helg, välbehövlig just nu. Här ska vilas och njutas.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.