En morgon och ett bad.


Godmorgon, sitter nu i soffan och skriver. Haft en helbra nattsömn, vaknade utvilad. Vilket är lite ovanligt. Jag är verkligen inte bortskämd med att ha bra nattsömn. Men ibland händer det. Dagen igår gick åt till vila. Vila och tvättat, soffhäng och åter soffhäng en eld i kaminen inte att förglömma. Vi skulle åka ut med husbilen i helgen men, maken är sjuk så det är bättre att vara hemma så han kan vila och bli frisk till veckan som kommer. Husbilen är ju kvar och det går flera tåg.

Jag älskar verkligen morgonen. Precis som den är idag. En tidig morgon när bara jag är vaken. Ingen att prata med utan bara jag, kaffet och katten. Fast nu har katten gått ut på sin morgontur. Kaffet är snart slut och det får bli en andra kopp. Det verkar bli en fin dag idag, ljuset har redan börjat leta sig in i vardagsrummet och redan nu ser jag tangenterna som jag trycker ner.

Riktiga vänner är dom där stor Panda och liten Drake.

Sitter här och funderar på ett bad. Ett bad i sjön, tydligen har graderna sjunkit något men inte så mycket. Ännu kommer inte den där härliga känslan av ett kallbad. Det är mera ett helt vanligt sommar-bad. En av mina badsystrar myntade uttrycket, man ångar aldrig ett bad. Det stämmer, för när man väl gjort det så finns känslan där av välbehag och svalka. Kanske blir det ett bad. Har fortfarande några minuter på mig att bestämma mig. Behöver bara borsta tänderna och på med morgonrocken.

Det blev ett bad, 16.8 grader va det i vattnet. vi var inte så många som badade jag tror vi var 6 stycken som simmade där i sjön. Härligt va det och nu sitter den där lite svalkande känslan i kroppen. Nu behöver jag bara hålla i och verkligen göra så att baden fortsätter. Se bortanför de där med att förbereda sätta sig i bilen och verkligen åka. Egentligen gillar jag hela proceduren men av någon anledning har det blivit att jag ser det som ett hinder det där innan badet. I dag blev det i alla fall gjort.

Nästa vecka är det att åka på anställningsintervju, det kan bli spännande. Var länge sedan jag sökte jobb har liksom lagt av med det. Men har i några veckor letat efter jobb. Nu har jag fått napp. Har inte sökt så många jobb tror det är två eller tre jobb jag sökt. Nu har en arbetsgivare hört av sig. Har funderat på vad jag vill ha ut i ett nytt jobb. Lönen är viktigt, får jag den lön jag vill ha så kanske jag byter jobb. Jag vill prova på att jobba dagtid. Dagtid och lediga helger. Ledig på helger och storhelger. Utan att behöva söka semester. Nej jag vet inte det känns konstigt.

Dottern ringde och ville att vi skulle komma och campa i deras trädgård. Nu var det nog kortspelet som dom helst ville åt. Vilket det blir. I kväll sover vi i Rågärd som det heter tror jag. Lite kortspel och Alfred så klart. Alfred är vårt lilla barnbarn som nu börjar bli stor.

Nog för nu. Nu ska mina ord ta slut. Jag vill tacka dig som orkat läsa hela inlägget. Tack för att du tar av din tid för att läsa här.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.