En morgon i dotterns trädgård.

Just nu sitter jag utanför dotterns hus och skriver. I vår husbil. Solen värmer mig i nacken och gör skärmen på datorn lite ljus. Vyn utanför är dotterns trädgård, gula löv på gräsmattan, nedfallna äpplen från det stora äppleträdet. Alfreds glass-kafe bredvid. Åkrar och skog. Bredvid deras hus lite längre in på deras väg ligger ett annat hur som jag tror har varit en bondgård. Här luktar inte ladugård så kanske för 50-60 år sedan var det djurhållning här. En bit längre bort vid den stora vägen ligger Alfreds förskola och skola. Skolan är en friskola där allt är integrerat. Ännu längre bort ligger det ett soldattorp som var i bruk i urminnes tider.

Kaffet står på bordet bredvid. Igår kväll var det kalas med kortspel. Fyrmannavist, Vet inte om det heter så, men jag tror det var det vi spelade. Långt in på bara natten. Tror jag gick och la mig vid 1 i natt. Då hade vi förlorat med 1 poäng jag och dottern. Det är roligt att spela kort. Jag och dotter satt under kvällen och spelade både 500, skitgubbe och Skipbo. Till en början var vi för många, för att det skulle gå att spela kort. Idag skulle lilla Alfred iväg och prova på att spela ishockey.
Maken har redan utstakat vägen för Alfred. Frölunda så klart.Det är i Frölunda han sedan ska spela i. Men ännu bara prova på hockey. Alfred kommer antagligen om man frågar maken, axla rollen som nu Joel Lundqvist lämnat. Man ska börja i tid och i 5 års åldern är det bra att börja, menar maken. Prova på, är nog mera att man ser om man tycker, det är kul. Alfred själv säger att han nog inte är riktigt redo för hockey. Utan att han kanske kan prova på det, när han närmar sig åtta år. Alfred är en försiktig liten pojke, en pojke som behöver förberedelse och kanske titta på några gånger, innan han vågar sig på att prova på. Vi får se vad som sker idag. Får se om han vågar sig ut på isen.

Eftersom jag är hos dottern blir det inte något bad idag. Badet får bli till veckan i stället. Det finns möjlighet att det kan bli flera bad i veckan har inte så många pass under veckan. Jobbar helg. Denna jobb helg som kommer är en korthelg. Känner att det är bra med en mjuk vecka.
Efter dom tre jobbpassen jag haft i veckan, har det tagit mig två dagar att ladda upp batterierna. Kanske blir det även idag, en liten vilodag. Har bara sovit fem timmar i natt.
Sover sämre här i husbilen. De andra husbilarna vi haft, har inte sömnen varit så illa. Det är bara i denna husbil som jag sover illa. Vi har pratat om att vi ska köpa bättre madrasser till bilen. Kanske kan det ge mig en bättre sömn. Men det lär bli en kostsam historia. Jag misstänker att det blir fasligt dyrt då madrasser till husbilar är special saker.

Nog för nu, Lev idag just nu. Igår finns inte och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook