Kvällsfunderingar eller är det….


Natt funderingar det här kanske. Har jour tid på jobbet. Det har varit en lång dag på jobbet idag. Men så roligt att vara här på avdelningen. En grymt bra helg, roligt att jobba. Misstänker i alla fall att jag kommer att vara helt slutkörd i morgon. Men vad gör det, när helgen har varit så bra. Nu har det kanske bara varit en kort helg. Men ändå, började jobba redan vid tio idag. I morgon går jag hem vid 9.30. För att vara ledig fram till onsdagen.

En ledig dag där jag tänker mig ett bad på tisdagen, om det vill sig väl. En soffhängsdag i morgon. Min kollega frågade vad ska vi bli när vi blir stora, nu på kvällen. Hmm vad ska jag bli när jag blir stor? Jo jag skulle kanske vilja bli författare när jag blir stor. En bok till, så är jag där. Men den ligger bara där i byrålådan och värker fortfarande. Den ligger där och växer till sig, har jag tänkt. Frågan är om den inte ligger där och blir gammal bara. Eller ska jag göra slag i saken och verkligen se till, att det blir en bok två av den? Den finns ju, finns den så kan den bli levande eller?

Jag minns vilken kick det var, när jag höll min första bok i handen. Vilken kick det var när jag verkligen höll den i min hand. Jag minns även hur roligt det var när jag var ute och sålde boken. Hur roligt det var med alla mail, från människor som läst boken. Jo den ligger där, på min hårddisk. Kanske ska jag ta och plocka fram den, damma av den och verkligen läsa igenom den.
Har så mycket att tillägga från då till nu. Har så många historier att berätta om alla flickor, jag mött som också har lite bokstäver hit och dit. Hur människor som jag mött, delat med sig av historier från sina liv. Delat med sig, bara för att jag skrivit en bok. En bok där jag delade med mig av mitt. Blir glad när jag sitter här och skriver just nu, känner jag. Kanske är det dags, att i alla fall se vad jag skrivit fram tills nu. Kanske, kanske blir det så att jag tar mod till mig och verkligen skriver klart den. Skriver klart den och ger ut den till nästa år på våren.

Nej nu ska jag göra ett försök att sova lite så här på jour tiden. Godnatt.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.