Hösten har kommit för att stanna.

Nu har jag suttit här och funderat på vad jag ska skriva om. Orden bor någon annanstans. Dom är inte här. Hösten har kommit hit på riktigt. Jag märkte det på vägen hem när jag åkte genom skogen. Riktigt gula löv lös upp träden som var vid vägen. Vi har haft höstdagjämningen i lördags. Nu är sommaren över även om dagarna har varit finare nu än i somras. Maken hade tagit bort dynor, och tygerna som var i paviljongen. Ljuset kommer in i vardagsrummet. Fönsterna visar mig att det är dags att putsa dom, nu när paviljongen inte skyler ljuset ute. Det får bli en dag när jag tar mig ann det där med fönsterputs.

Nu ska krukorna med alla plantor tömmas ur, på sin planta och jord. Krukorna sparar jag till nästa års planteringar. Vi fick mycket tomater i år. Gurkorna var inte så många. Men dom var fasligt goda.
Nu är det slut på att bo på utsidan. Nu så här på hösten ska vi istället bo in oss. Tända en eld, och bara mysa. Till helgen bor vi i husbilen. I alla fall fredag till lördag. Jag ska få massage på fredagen och vi tar husbilen dit. Är nog dom sista helgerna som vi bor i husbilen. Förr om åren har det känts sorgligt när vi bestämmer att stänga ner Husbilen för året. Nu känns det skönt. Men en sista gång blir det att bo i LVL^2 till helgen. Mitt förslag om mysmat blir självklart kräftor att fira helgen med. Frågan är om maken har samma tanke. Efter denna helgen blir det kanske sedan, mysmat nere i källaren till en eld i kaminen. I alla fall de helger jag är ledig.

Nej orden blev tydligen till idag med. Men nu ska jag laga mat. Så nu slutar inlägget för denna gång. Ha en fin måndags eftermiddag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook