En helbra dag.

Vilken dag, först iväg till jobbet och sedan en sväng för att handla mat hem. Passade på att handla en sallad i affären för att jag skulle hinna äta. Hem, äta sallad snabbt iväg till Henån för att få massage. En bra dag kallar jag det.

I morse när jag vaknade hade jag ont i höften. Hade svårt att gå och under mötet på jobbet gjorde det ont. Nu så här efter massagen är i och för sig kroppen mör. Hon är inte snäll, hon som masserar det gör ont. Ont på riktigt på vissa ställen i ryggen och höften men när det är klart är bilden en helt annan. Mör i kroppen. Men kan nu röra mig ingen värk och nacken kan jag nu röra åt alla håll. Det har jag inte kunnat göra på ett halvår. Nu har jag blivit masserad kanske 6 gånger riktigt så här bra har jag nog inte varit innan. Nu känns det som lederna och musklerna är helt som nya. Härligt! Värt varenda krona.

Det bor en eld i kaminen, redan igår förberedde jag den. Nu bor den här fullt brinnande och värmer upp här nere i gillestugan. Så kallade man i alla fall detta utrymmet förr. Vi kallar det källaren eller tv rummet. Men när jag var lite så var det gillestuga, Min farmor hade det. Där var det alltid så mysigt. När vi i hela familjen sov hos farmor var det i gillestugan vi sov. Jag fick sova i tältsäng. Mamma och pappa sov i soffa som stod där. Det var mysigt att sova där.
Kl fem på morgonen vaknade farmor och gick ner i duschen. Efter hon duschat fick jag gå upp och blev underhållen av farmor. Då fick jag macka med choklad dryck farmor gjort i en mixer. Kakao, banan, ett rått ägg och mjölk. Farmor var alltid noga med vitaminer och mineraler. Efter frukost fick man alltid en drink av morötter, citron, äpple och kanel. Inte alls god tyckte jag då, men dricka den skulle man. Som tur var drack farfar halva mitt glas, när farmor inte var i köket.

Idag nu skulle jag gladeligen kunna göra mig en sådan drink och dricka den utan att blinka. Jag gillar sånt idag.

Nej, jag är trött nu får det blir stopp för nu. Jag ska njuta av elden och kolla tv. Ha en fin kväll.

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook