Ett härligt morgonbad.

Dagen som började bra. Fick sova nästan 8.00 timmar för att sedan gå upp och förbereda mig för att bada. 14,1 grader tror jag det var. Morgonen hade bara börjat ta form och lite eller några få droppar regn innan vi badade. Vi var idag 5 badsystrar som badade. Jag badade för mig själv, låg i vattnet och njöt av omgivningen och av höstens alla färger.

Efter badet blev det snabbt hem för att byta om till träning. Nästa gång ska jag ta med träningskläderna till sjön. Då blir det bara att åka direkt till träningen. Idag blev det samtal med sjukgymnasten om hur läget var just nu. Samtalet tog lite lång tid, men till sist fick jag gå iväg och fortsätta träningen. En kvart med rodd var det sista jag gjorde. Nu är hela kroppen mör. Mitt inre mår bra av både badet och träningen. Just så här börjar en härligt bra ledig dag. Fast ledig jo ledig från jobb så att jag hinner ta hand om mitt Inre, min kropp och min själ.

För mig är det viktigt att ta hand om både kropp och själ. Nu har tankarna stillat sig, rastlösheten bor någon annanstans. Just sådana här aktiviteter är det som gör att jag tar hand om mig på bästa sättet. Idag körde jag på med träningen, la till lite extra tyngder på hälften, av de olika stationerna. En ledig dag, känns härligt nu när jag redan har tvättat all tvätt. Bara stryktvätt kvar men det får vi se om jag orkar med. Högen är hög nu den borde inte bli högre. Snart blir det ostrukna kläder till jobbet. Vilket jag inte gillar. Nåja det är en världslig sak egentligen.

En soppa ska bli till idag. En soppa som välkomnar hösten. Ett sätt att hedra hösten när den är som finast. Till det får det bli äpplekaka eller pannkakor. Ska bli skönt att gå här hemma och skrota idag. En ledig dag innan jobbhelg. Ska njuta av en eld i kaminen i kväll.


Tror att jag nu ska ta och byta täcket i min säng. Jag har ett tunt sommar-täcke. Men nu börjar det bli dags att ha ett varmare, täcke i sängen. Tycker inte om att frysa när jag sover. Kanske är det nu tyngtäcket ska bäddas med igen. Har gjort några försök under sensommaren men det har varit för varmt. Det där tyngdtäcket är så fasligt tung att bädda med. Men det är skönt att sova med, gillar hur täcket omsluter mig när jag ska sova.

Ställde mig på vågen igen. Jo det var glädjande mindre i vikt. Det är dom här två vitaminerna som gör jobbet.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Ha en lika härligt fin dag som jag har idag. Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook