En hyllning till….

Jag har suttit uppe någon timma redan, Kom hem efter 24 i natt och sovit gott hela natten. För en stund sedan ringde sonen och pratade lite. Han brukar göra det när han är ute med sin hund. Dom var på rally igår och lille Hugo hade tyckt det var kul. Fast han gillade inte att sitta på sin pappas axlar. Den lilla pojken vill inte vara fast i någon utan vill kunna röra sig fritt. Men på en rally tävling är det bäst att ha han på axlarna.

Det går förkylningstider på jobbet, Många har blivit förkylda även jag har lyckats få till det att ha taggtråd i halsen. Men jag hade några gamla Covidtester kvar. Jag gjorde ett test nu på morgonen. Jag har inte Covid. Bara vanlig förkylning som satt sig i halsen och gett mig en rinnande näsa. Ett pass kvar sedan kan jag vila mig i två dagar. Vila behöver jag känner jag.
Det får bli att hoppa träningen i morgon och inga bad får bli till. Nu börjar ju temperaturen gå ner i sjön. Men jag får vänta tills det är fritt från snuva.

Igår när jag körde hem visade bilen på att det var 0 grader ute. Halt kan jag inte säga att det var men den första Kvällen med noll grader. Löven har blåst bort; från björkarna efter gårdagens blåst. Nu ser träden mera nakna ut. Vissa på jobbet fick skrapa rutorna på sina bilar igår. Det slapp jag.
Nu blir det att köra försiktigt hem på kvällarna. Dags för att plocka fram jackor som håller kylan borta, när man är ute. Vantar har jag redan lagt i väskan, om det skulle behövas.


Hösten den där riktiga hösten med den kyliga luften har kommit för att stanna här. Nu är det fritt fram för att elda i kaminen på kvällarna. Nu är tiden här när en kopp te värmer, levande ljus gör stämningen mysig. Jag välkomnar den med öppna armar. Nu finns det liksom ingen återvändo.

Vi närmar oss en förhoppning om att den kommande sommaren som är här 6 månader. Den blir förmodligen i alla fall bättre än det som var i år. Fast ännu, är det just den här årstiden som är. Mörkret, kyliga klara härliga luften att dra in i lungorna. Med rätt kläder går det att njuta av just nu tiden.

Till och med utan kläder går det att njuta ett kort tag av denna kyla. Det är när jag kan bada i sjön. Då när jag och mina badsystrar träffas för att göra det där morgonbadet. Får hoppas att det tar tid innan isen lägger sig på sjön så det blir många bad att njuta av innan. Men först får jag bli frisk från denna förkylning.

Välkommen du härliga höst och rusk. En helt fantastisk fin årstid har vi framför oss. Snart kommer det att tändas ljusstakar i fönster och en julgran får bo inne. För att sedan plockas bort. Då kommer känslorna igen om att en ny härlig vår ska bli till. En sommar och igen sedan i tiden vi är i nu.

Oj det här blev en hyllning till hösten ser jag. Men visst är den värd att fira efter alla dessa regniga dagar vi hade i somras?

Nog för nu. Ha en härlig Söndag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook