En tur med husbilen

just nu sitter vi i husbilen och åker. Maken och lille Alfred sitter fram. Jag och Tekla sitter bak i sittgruppen. Sittgruppen är för liten för två stora barnstolar. Då får mormor sitta bak i bilen. Vi har tänkt oss till Lidköping, det är en lite kortare resa. Vi ska köpa på oss glutenfritt bröd så vi har i vinter. Det får bli att stanna till vid den stora godisaffären och inhandla lördagsgodis till de små. Dagens mat ska även handlas in tänker inte att vi ska laga så mycket mat i bilen. Vi är för många i bilen för att stå i timmar och laga mat.

Det får bli enkelmat och lekplatser när vi är framme. Känner att det är lite sent att åka när klockan redan är 12 men fram kommer vi. Det här är sista helgen vi är ute med husbilen för i år. Efter i morgon är det hemma helger som gäller. Det ska bli skönt att vara hemma och göra hemma saker när helgerna sedan kommer.

Det börjar närma sig jul och lite julförberedelser ska väl även vi hinna med, fast jag jobbar vissa helger. Lite pepparkakor, lussebullar och massor av julgröt. Familjen alla utan jag gillar julgröten, nu är det allt dags att börja koka sådan gröt på helgerna jag är ledig. Jag gillar risgrynspudding och brukar göra det när det är så lite gröt kvar att det bara räcker till pudding. Risgrynspudding med saffran och lite hackad mandel är riktigt gott.

I morgon lär det inte bli något bad. Det kan jag lova redan nu, för damerna i sjön badar någon annanstans i morgon och jag är på camping. Vill inte chocka övriga campare med att gå till sjön i morgon. Det får bli bad på tisdag om det nu blir så. När man sitter och åker husbil och värmen är på, går det i och för sig fort att värma upp sig. Men det får bli tisdagens uppgift tillsammans med gymmet efter badet.

Nog för nu.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook