Sviken i sitt brödraskap.

det blev inget inlägg igår, nära att det inte skulle bli idag heller. Men nu har jag släpat mig ner till källaren innan jobbet. Igår blev det inget inlägg eftersom jag jobbade heldag och började redan kl 9.00. jag har en timmas bilväg och morgonen gick åt till omsorg över mig själv igår. Idag var tanken att jag skulle badat men vaknade i morse och frös. Det blev att hoppa badet. Idag är det ett kortare pass på bara några timmar på kvällen. Jag har några timmar över innan jag måste åka. Igår när jag kom hem låg maken och kollade på racerbilar på tv i sovrummet. När jag sedan gick och la mig blev det MTV 2000 bästa låtar. Där va det Foo fighters, Red hot Green day mm. Ett härligt sätt att somna till om man nu som jag gillar just dom banden. Somna gjorde jag men har endast sovit i fyra fem timmar. Har frusit under natten och svårt att somna om. Men vi gör ett nytt försök i natt. 🙂 Lite sömn i natt igår bli kanske bättre sömn idag. Om inte annat blir det bättre nattsömn när passen är slut och jag har en ledig dag. Då gör det inte så mycket om jag är trött.

Jag måste tipsa om alla filmer som vissa rappare runt om i Sverige gör, när dom släpper nytt. Det är filmer om deras vardag. En vardag som vi andra som inte lever i den världen, blir frustrerade över, får en inblick i en värld som är så full av svek, falska broderskap. Där du i ena sekunden kan dö för din bror, för att sedan skjuta honom till döds. Pengar, skulder, knark.

Jag misstänker även en fruktansvärt massa osundstress för alla dessa jagare, av makt och pengar i den undre världen. Svek, fulspel, makt, en vidrigt kall kylig omvärld, där du hela tiden får vänta dig att bli blåst. Så många unga människors liv som bara genom ett tryck, försvinner. Ögon som varit levande, är i nästa ögonblick kyligt kalla till och med döda. Dessa skjutningar, dessa miljöer måste få ett slut. Vi måste hjälpa dessa unga killar mera.

Måste hitta dom innan, dom kommer är i kontakten med rättsväsendet. Innan dom får en pistol, innan dom tjänar pengar på alla dessa droger. Måste börja redan i skolan. Där finns massor att göra. Fritidsgårdar, alla tillhåll där ungdomar är vi måste göra något, innan dom hinner fram till mitt jobb. Då har sveken, broderskapens svek varit så många, för många. Mest av allt har dom svikit sin inre själ som hade helt andra drömmar, då dom fortfarande var barn. Nu är dom unga svikna människor, svikna i sina egna led, sin miljö. I världen utanför deras värld svikna i livet, av livet, svikna av oss som bara tittat på. Vi har alla ett ansvar men som det ser ut nu i denna galna värld, har vi gjort alldeles för lite väldigt väldigt länge. Att bara hitta en av dessa innan kulorna börjar rulla är en vinst för vår väld, och inte minst för den som hittas och dennes familj.

Oj, vad mycket det blev skrivet jag som bara skulle ge tips om filmer som visar dig hur det ser ut där ute.

Nog för nu, Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Historian är fröerna och framtiden är skörden. I nuet är det att vattna och sköta om som är viktigt.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook