Ett morgonbad.


En ledig dag som började med ett bad. En härligt fin morgon där sjön låg helt stilla. Det kyliga vattnet var helt underbart när jag kommit under vattenytan. Känslan efter badet endorfin-fyllt. Det är så här morgonen ska börja alltid. Nu går det inte att bada varje dag för ibland börjar jag tidigt. Men idag vart det ledigt. Idag gick det att åka till badet. Träffade mina badsystrar och den där korta stunden vi träffas för vårt bad lär jag mig massor. Idag fick jag höra om det intressanta tv programmet om Sveriges historia. Ska kolla det på playen. Idag fick jag igen uppleva skönheten där vid sjön. Stillheten som vilade sig i vattnet. Den stillheten som sedan flyttar in i kroppen när badet är gjort. Bor inom mig nu. Nu andas jag och nu känner jag att jag lever så som jag mår bäst. Bäst är när badet blir till och jag sedan kan sitta här och trycka ner tangenterna.

En ledig dag där tröttheten från igår fortfarande sitter i kroppen. Det får bli en mjuk dag där det bara är det allra nödvändigaste som sak göras. En soppdag får det bli. Magen krånglar igen och flytande föda har det varit sedan i lördags.

Just nu sitter jag nere i källaren och skriver. Efter badet är det skönt att värma sig med en eld i kaminen och idag fick jag riktigt med fyr i spisen. Här börjas ana en björkveds eld i värme. Om ni bara visste hur härligt det är att sitta här och skriva tillsammans med knastret från kaminen. Höra hur elden har fart och värmer upp. Obeskrivligt härligt i ett lugnt tecken och rofyllt. Det behövs idag energin är på sparlåga och det behövs laddas upp med energi känner jag. Helgen är en ledig helg nästa gång. Även det behövs känner jag. Under dessa två lediga dagar ska det hinnas med att åka till stan. Inhandla skor, men även klädpåsar. Jag har bestämt mig för att plocka undan lite kläder i garderoben. Förut har jag bestämt mig för att skänka till bättre behövande. Men oftast när jag plockar i kläderna för att ge bort. Börjar jag kolla igenom påsarna igen och kläderna hamnar åter i garderoben. Nu har jag bestämt mig för att plocka undan och lägga i källaren. ge dom en chans att vila sig från mig och se om ett år om det är något jag saknar.

Eller så plockar jag bort sommarkläderna och låter vinter säsongen vara framme. Garderoben är på tok för liten för att allt ska få plats.

Ett göromål för mig idag är att sortera kläder.

Nej nog för idag-

Lev idag just nu, lev idag just nu idag. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.