Vinterlandskap.

Vinterlandskapet ligger utanför mitt vardagsrum. Det ser lite kyligt ut. Det var svårt att köra hem från jobbet i natt. Halt och snöplogen hade inte varit och hälsat på innan jag kom hem. Slaskigt hjulspår men hem kom jag. Katten sitter just nu på utsidan och tittar på mig. Han vill in igen. Han vet nog inte om han tycker om eller inte tycker om… Mitt jobb idag har bestått i att öppna för att släppa ut, öppna för att släppa in den där lilla lillekatten. Jo, jag reste mig innan jag skrev mera Lillekatt ville in igen. Nu ligger han på sin tron. Vilar sig och värmer upp sig.

Redan innan 8.00 idag gjorde jag dagens mat. Idag blir det varm soppa och lite efterrätt. Har ännu inte bestämt om det blir paj eller om det blir pannkakor. Men soppan är i alla fall klar. Vattnat blommor och städade ut i kylskåpet. Nu är kylskåpet en fröjd att öppna och jag hittar det jag ska ha. Duschat och nu har jag inget mer jag måste göra idag. Men gör lär det bli ändå. Göra saker är vissa dagar att göra i stundensaker. Har haft många sådana stunder idag. Rensat här och rensat där.

Det är en ledig dag. En ledig dag, med lurar i öronen och en bok att lyssna på. Ett bra sätt att få saker gjorda. Lyssna på bok och plocka och städa. Men jag ska njuta av min lediga dag även om jag städar. Njutandet blir ju när det är rent och snyggt. Ska ner och fixa till kaminen så jag kan elda lite lätt i kväll när jag har soffhäng. Har tänt en del ljus för att få till mysstämning här inne. Det luktar lite lavendel av doftljusen. Här ska få till med lite vintermysstämningen. Kollade av kalender innan för att se om tiden var lägen för julpynt. Men jag har en helg till för att få ordning på det. Vill inte ha fram sakerna för tidigt. Nästa helg är jag ledig men även ledig helgen då det ska fram. Julpyntandet får vänta, för jag brukar tröttna så fort. Vill ju ha det i alla fall fram till julafton. Det gör att jag får vänta. Jag misstänker att jag redan på juldagen eller annandagen kommer att plocka bort alla tomtar och pyntsaker. I alla fall om jag får bestämma. Maken brukar vilja att det är kvar till efter nyår. Vi får se hur det blir.

Idag var tanken att jag skulle badat. Men det snöade i morse och jag visste inte hur vägen till sjön skulle vara. Jag får se om det blir ett bad i morgon i stället. Nej nog för nu….

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook