När slutar vi tänka dom där storhetstankarna.

De där tankarna som inte har några regler eller hinder för att utvecklas. De där tankarna som bara barn har förmågan att tänka. Där allt är möjligt och där inte något inte går att göra.

Har precis ätit frukost och kommit hem från ett jourpass. Jag brukar inte äta frukost på jobbet så det blir en första uppgift när jag kommer hem. Efter det är det att packa upp och sedan en stund med kaffe och idag bloggen.
Ett bra sätt att koppla av för mig. Det är att skriva. Behöver nödvändigtvis inte vara att skriva här på bloggen. Men ofta tenderar det att bli här som orden skrivs. Har kommit hem från ett bra jobbpass. Bra jobbpass visar på känslor i magen. Känslor som yes, vilket bra pass. Alltid en skön känsla att ha efter jobbpass. Då är det lättare att sluta jobbet när jobbet slutar.

Idag ska sonen med familj komma på besök. Ett middagsbesök blir det. Vi har tänkt oss bjuda på hederlig söndagsstek med tillhörande attiraljer så som potatis, sås och lite äpplemos. Vi ska förbereda för julfirandet med the Mistery Santa. Vi ska köpa julklappar till småbarnen men vi vuxna får en julklapp från någon som är i rummet. Blir så galet dyrt med julklappar om man ska köpa till alla i familjen. Dessutom är julen till för barnen och då är det där vi lägger fokus.

Så det blir att skriva inlägg nu för att sedan förbereda matgörandet. Skönt att jag fick sova under natten det gör att jag orkar idag. Det ska bli kul när dom är här. Lillpojken är så sprallig och har nu börjat göra sig förstådd i ett talspråk även om man får gissa en del. Lilla Emilia kommer också. Min söta lilla prinsessa. Hon har alltid så kloka tankar. Jag blir alltid så förundrad över hennes tankar. Hur kan en så liten flicka ha så många klokheter i en så ung kropp? När slutade vi upp med att visa på våra klokhetstankar som är utveckling och stortänk? Just de där stortänkstankarna är nog bara sådana tankar, vi tänker som bäst när vi är barn. Jag hoppas att hon kommer vara barn länge och ha kvar sina tankar och spontanitet i att tänka.

Nej nog för nu, nu ska jag göra annat. Ha en fin Söndag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook