Det börjar närma sig Julafton.


Här är vi nästan klara med julklapparna redan. Adventskalendrar ska lämnas till Alfred och till lilltjejen. Men först får det bli 1 dec. Dom har varit inhandlade sedan länge. Emilia och lille Hugo har redan fått sina.

Maken har åkt till jobbet redan nu. Jag har suttit här sedan halv sex. Klockan just nu är 7 minuter över 7 när jag sitter här med datorn i knät. Har haft en dag ledigt ledig. Men jag kom hem så tidigt i fredags så jag räknar det som en ledig dag det med. Igår var vi och shoppade julklappar. Så skönt när det är klart. Vi har gjort det enkelt för oss i år. Hemliga tomten en paket till någon av de vuxna och det är tillräckligt. Nu fick inte Lilltjejen var med i hemliga tomten. Till henne köpte vi två julklappar och en födelsedagspresent. Henne Julklappar i alla fall två av hennes julklappar är så fasligt dyra så det får räcka med dom. När jag sa till maken att det kunde ha räckt med en julklapp till henne, fick jag till svar att har man aldrig fått julklappar innan, ska man få hemma hos oss. Jag vet även att vår stora hemmavarande son, sett till att lägga en julklapp till henne. Jag tror att det är den julklappen, hon kommer att bli mest glad över. Alla ville inte vara med på hemliga tomten här hemma, det fick bli att köpa några extra julklappar. Men som sagt nu är det gjort. Bara småbarnen kvar.

Nu när maken är på jobbet tänker jag fixa med elljusstakarna i fönsterna. Hade tänkt att tvätta fönster men, är det -12 grader ute så är det lite svårt. Jag tror mamma hade T-Sprit i vattnet när det var kallt. Men jag har inte lust att öppna fönsterna i denna kyla. Fönsterna får vänta. Ingen kommer att ta det jobbet ifrån mig. Kan tvätta insidan och nöja mig med det.

Idag ska vi åka till min svärdotter och fira att hon fyllt 30 år. Sonen har ställt sig och göra smörgåstårta som vi ska festa på, under kalaset. Jag har slagit in två presenter till henne. En blomsterkvast och en tablett ask ska inhandlas, tablett asken är till lille Hugo så att han inte blir utan. Men först ska det pyntas lite här hemma. Stjärnor och ljusstakar ska fram. Jag ska stoppa i mina öronsnäckor och ha en bok i öronen under tiden. Här ska pyntas långsamt i år. Kanske står jag ut längre med julsakerna på så sätt. Om inte allt kommer fram med ens, kanske det får vara framme längre än till Annandagen. Misstänker starkt att det ändå kommer vara borta innan nyåret.

I höstas la jag in lite gurka. Igår gjorde maken leverpastej mackor till mig på kvällen. Där låg det tre gurkskivor av de gurkorna jag själv gjort. Det var ett vinnande recept på de där gurkorna. Smakade så gott och så mycket bättre än de man köper färdig inlagda. Synd bara att jag inte skrev upp vad jag hade i själva inläggningen. Men tror det är de små bitarna av chili som gjorde smaken så god. Här ska provas igen, när de burkar med gurkor jag la in, är slut. För det var verkligen något helt annat, än de burkar med gurka man köper.
Nej nu får inlägget ta slut för denna gång. Jag ska göra mig två mackor med leverpastej och gurka till frukost. Fira att det är en ledig dag. Därefter blir det att plocka fram de där stjärnorna och ljusstakarna. Nu börjar den där oändligt långa månaden, när man har saker att göra varje dag fram till julen. Här ska frias smått, men jag misstänker att det ändå kommer bli lite knäck, och annat smått och gott som förberedelser till julen.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.