Gruppdynamik.


Det brinner en eld i kaminen, här är det varmt och skönt nere i källaren. Jag hatar verkligen att frysa. Här eldar vi så att vi slipper känna av kylan från utsidan. Landskapet är vitt utanför och snön är ett faktum. Nu klagar jag inte för just här i vår lilla by. Här är snön hanterbar, inte alls som den är nere i Vänersborg och Trollhättan. För där är det massor av snö, vilket gör svårigheten att köra bilen säkert. En lätt fot på gasen är det som gäller där. Inte heller får man göra snabba hårda inbromsningar. Det gjorde att jag kom hem utan några incidenter.

verkligheten kommer i fatt..

Verkligheten börjar komma ikapp mig nu. Framtiden är inte där framme längre, utan nu är den snart här på riktigt. Den arbetsgrupp jag just nu är i, den kommer att försvinna. Mina kolleger kommer att arbeta på andra avdelningar. Den avdelning jag idag arbetar på, kommer att byta inriktning. Idag slog det mig att där bor en sorg i mig. Snart är tryggheten i nära kolleger, något som inte finns. Ny kolleger och ny inriktning ska snart till. Om bara en månad, finns det bara minnen av de här åren kvar. Minnen från klienter, minnen från kollegiala sammanhang.

Helt nya kolleger, helt nya arbetsuppgifter och stora utmaningar i det där med att få till det den där gruppdynamiken. Ny arbetsgrupp gör att det blir trippande ut i gråzoner, där vi alla kommer att känna oss för. Alla i gruppen kommer att famla efter det som sedan ska bli dynamiken i vår grupp. Nu sker förändringar i arbetsgrupper hela tiden. Det räcker med att en kollega slutar och en ny börjar. Det gör att det blir förändringar i gruppensdynamikens men även i strukturen.

Arbetsgrupper och trygghet.

Helt nya är kanske inte kollegerna, för jag har träffat dom i andra olika sammanhang på mina arbetsplats. Men jag har aldrig jobbat med dom i den bemärkelsen, som jag snart kommer att göra. Jag har haft tryggheten i min arbetsgrupp, jag nu arbetar i. Där har min arbetsfamilj varit. Mina nuvarande kolleger kommer att arbeta på andra avdelningar. De kolleger jag får kommer från en annan avdelning. där dom idag arbetar tillsammans. Nu är jag kanske inte rädd för just detta med att få nya kolleger. Nej det ska bli spännande, roligt och intressant. Det ska bli en helt ny avdelning även det ska bli intressant och roligt.

Vara där borta i framtiden.

Men jag hade velat att vi redan var där i det nya. Att vi redan hade börjat arbetet med att starta upp. Få till strukturen och ha känslan att vi har lyckats få till känslan av att vi är en bra arbetsgrupp. Jag vet att det kommer att bli bra, men nu innan är känslan jobbig. Nu, när bara tankarna bor i kroppen. Nej jag ska sluta tänka på det mera just nu. Nu ska jag njuta av elden värmen och kvällen.

Ha en fin kväll.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar i det bor bara minnen. Morgondagen den kommer först i morgon. Vilket är något som är i framtiden. Just nu gäller alltid.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.