Jul i alla fall är det 1 december i morgon.


Jul jul strålande jul…. jo fast det är lite jobb med det där med julen. I alla fall så är det de här. I gatan vad jag plockat fram och fixat till idag. Men mina fönster är fortfarande smutsiga.
1 december jo, det är ju det i morgon. Elljusstakar, stjärnor var redan klara. Idag åkte gardinerna upp, lite tomtarna har satt bo även ljus i massor lite över allt. Nu är jag redo för att gå in i december. Men jag inser att jag redan innan december slut kommer det vara borta igen. 1 januari hänger mina vår gardiner i fönsterna och tomtarna kommer vara ner plockade. Just nu har jag bara gått här och myst över att det är uppe och jag är klar.
Det doftar av alla ljus som är luktande av eteriska oljor. Här doftar mystik, jul. Idag tog jag risgrynsgröten jag kokade i helgen. Den gjorde jag en risgrynspudding av. Så ny doftar även köket av kardemumma och värme.

Vinter och snö

Här har det snöat idag. Jag tror det snöat över 40 cm. Frågan blir nu, när jag behöver åka i morgon för att komma fram till jobbet? Landskapet utanför att täckt av den vita pudersnön. Plogbilen har ännu inte varit här. Misstänker att dom där plogbilarna har massor att göra nu. Vi kommer nog få plogat i natt först. Oavsett plogat eller inte så är det magiskt vackert, där utanför fönstret. Men jag är glad att jag inte behöver gå ut i det.

Vinterbad

Hade tänkt mig ett bad idag. Men det snöade så mycket. Jag ville inte utsätta mig för väglaget som antagligen är där borta i skogen. Får vänta några dagar så att vägarna där vid sjön, är plogade och sandade. Hade inte varit kul att åka i diket i förd morgonrock endast. Badet får vänta tills jag tryggt kan köra på vägarna. Nu får det endast vara, nödvändig körning som görs av mig. Laddar upp redan nu för att klura på vilken väg, jag ska köra till jobbet i morgon.
Nej nog för idag, det får duga så här.

Lev idag precis just nu, för inget annat går att leva i. Gårdagen ligger där borta i historian, den går inte att göra något åt. Morgondagen kommer först i morgon och går att andas i, inte nu men i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.