En morgon i stillhet.


Snön lyser upp där utanför fönstret. Här inne har jag tänt ljus det gör mysfaktorn hög inom mig. En känsla av att tiden står stilla och jag har stunden inom mig och utanför min kroppen. En härlig känsla att dricka kaffe och njuta av morgonen tillsammans med alla ljus omkring mig. Lågan fladdrar stilla dofterna av Rituals produkter ger mig en behaglig stämning i kroppen.

Idag är det den första December. Julen närmar sig men innan julen ska vi hinna med ett kalas för dottern, lucia och vi ska köpa in de där sista julklapparna. Det är till lilla Alfred vi inte har hittat något ännu. Men dom hittar vi snart.

Huset börjar tömmas på folk.

Katten har varit ute på sin morgonpromenad men valde en snabb promenad på utsidan. Det är så mycket snö att han försvinner i snön när han är ute och traskar. Han har nog inte riktigt bestämt sig för om han gillar snön eller om den är rent av obehaglig. Ut ska han men han ångrar sig snabbt och vill in igen. Lillflickan ska snart iväg till skolan. I helgen är det läger för henne. Lillgrabben åkte tidigt till jobbet, han börjar riktigt tidigt. Maken åkte nyss iväg. Idag ska maken på en jobbkväll ute vid kusten. De ska äta middag och umgås i arbetslaget. Han jobbar ensam om dagarna, det är bra att han och hans kolleger träffas i alla fall några gånger om året.

Kanske blir det mera snö…

Det börjar ljusna ute himlen är mera mörkgrå än blå. Misstänker att det blir ännu mera snö nu, det leder till att det blir svårt att köra hem ikväll efter jobbet. Idag blir det att ta det lugnt innan jobbet. Så skönt att jag hann med att fixa till igår. Det finns inget som pockar på mera än strykningen, den gömmer sig i källaren. Det är bara några skjortor som ska strykas och det tar inte hela dagen. Något jag orkar med innan jag ska iväg. Alltid så skönt när strykningen är gjord och alla kläder hänger inne i garderoben igen. Jag är en sådan där galen panna som gillar att ha strukna kläder men försöker att inte samla på mig stryktvätt, utan stryker efter hand som tvätten är tvättad.

Nej nu ska jag ner till källaren och ta hand om min tvätt skrivandet får ta slut här. Det bli inget skrivet i helgen så jag vill passa på att önska en trevlig helg. Även en härligt trevlig 1 advent. Ta hand om dig och de dina.

Lev idag just nu, igår är där borta i historian. Morgondagen är i framtiden Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.