Divertikulit och Kunskap


ska göra mig symtomfri. Jag fick kapitulera helgen som var. Detta genom att sjukskriva mig och vila äta flytande föda. Det har varit si och så med magen under någon månad eller två. Vilket har gjort att jag ömsom vin och vatten, ätit ibland och druckit vätska i bland. Jag har haft mina herbalife produkter som hjälp mellan varven. Detta ledde till att jag fick ta i med hårdhandskarna. Det fick bli klara drycker, inget pulver och inget annat än genomskinliga drycker. Sonen som har samma åkomma gav mig tipset om att strunta i pulverdrickor och bara dricka klara drycker.

energiförlust.

Klara drycker så som saft, te, vatten. Gör att blir energiförluster i kroppen. Detta leder även till frusenhet och trötthet. Jag har knappt orkat med att duscha. Just det där med att duscha är ett måste för mig. Morgon och kvällsduschar är något jag alltid brukar göra. Tyvärr har det bara blivit en dusch om dagen. Inte ens på morgonen har duschen blivit av. Duschen har blivit mitt på dagen när jag jobbat klart med mina tankar, om att det kommer bli skönt att duscha. Här har det mera blivit en bok i öronen och legat i sängen, suttit i soffan eller legat i soffan. Har inte orkat blogga inte orkat göra något här hemma. Som tur är så har jag två robotar som gör dammsugarjobbet. Utan dom hade jag inte stått ut. Att bara torka av diskbänken är jobbigt just nu.

Divertikulit

Heter åkomman jag har. Divertikulit är med enklare, ord fickor på tarmen. Sköter jag inte om min mage. Kan det bli så att man får en påse på magen. Just det där sista är inte jag. Det finns inte på kartan i min värld. Dit vill jag inte. Tarmfickor eller Divertikulit som det heter. Har man det så är det viktigt att ta hand om sin mage. Rätt kost och massor att dricka är att sköta om sig. Rörelser, är som alltid viktigt, har jag läst mig till. Minst 30 minuter 3 gånger i veckan. Bäst 30 minuter varje dag.

Menyn idag

Den får bestå av kokt fisk och kokt potatis. Till det lite grönsaker så som kokta morötter. Menyn ser och känns lite tråkigt men, det är ännu tråkigare att ha ont i magen. Det vill jag inte ha igen. Här blir att bli ännu mera påläst och vara ännu mera noga med vad jag stoppar i magen.

Nog om detta.

Det bor snö på utsidan i massor. Husbilen står där och väntar på våren. Det är vackert utanför mitt vardagsrumsfönster, träden är helt vita av snö och frost. Så fort jag känner mig bättre, har mera energi ska jag gå ut och njuta av allt det vackra. Men det får bli när energin har hittat fram till mig igen.

Morgonen är tidig, maken har just åkt till jobbet. Lilltösen ska snart till skolan. Jag ska ner i duschen efter att jag ätit min havregrynsgröt. 5 minusgrader ute. Jag längtar till bad. Det var längesedan jag badade. Jag har sett på FB att mina badsystrar gett upp vår sjö för att bada i skogssjön. Isen har blivit för tjock och skogssjön har rinnande vatten. Det gör att isen är lättare att besegra.

Ha en trevlig dag. Lev idag just nu. Inget annat går att leva i. Historian är något som hänt redan. Framtiden är något vi inte minns idag den minns endast i historian och går inte att göra om.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.