Nu är det några dagar sedan jag skrev. Jag har haft fullt upp med att kurera mig. Just nu har jag Alvedon i kroppen. Detta för att få ner febern. Vaknade kl 03.00 av att jag frös så att hela kroppen knottrade sig, fast jag hade mitt varma duntäcke på mig. Det fick bli lite febernedsättande, för att få ner febern. En flaska vatten och hörlurar i öronen. Det efter blev det att lägga mig i sängen igen. Men när klockan närmade sig 05 var det svårt att ligga kvar i sängen. Febern är inte längre i kroppen men inser att den kommer att komma tillbaka när Alvedontabletten lämnar kroppen.

När jag vaknade vid i natt visade tempen på 38,5. Feber är nu bra tänker jag, den gör att sjukdomen försvinner. Men när febern gör att man drömmer konstigt, gör och ger en sådan frossa som jag hade i natt, då är det dags att ta febernedsättande. Snuva som rinner och en hosta som gör att det känns som att jag har sår i halsen är tillhörande denna sjukdom. Bubblar lite i ena örat men jag har känt av att det redan värkt sönder i örat. Jag kommer vara glad när den här förkylningen lämnat kroppen. Idag blir det ännu en dag med öronbok och vila. Har inte någon energi att göra något. Förkylningen från hell känns det som.

Huset är sovande här, det är bara jag och katten som är vakna. Katten är ute i snön, jag sitter här i soffan med min Cromebook i knät. Kaffet står bredvid redan min andra kopp. Kaffet är ganska så smaklöst det beror på förkylningen. Men det värmer i alla fall och lenar halsen. Denna helg hade jag planerat att göra köttbullar till julbordet. Det inser jag redan nu att jag inte kommer att orka. Kanske blir det köpta köttbullar till julbordet. Fast det är stort no no, för just köpta köttbullar. Vi får se hur det blir.

Det är några veckor kvar innan julen är ett faktum. Maken har redan börjat inhandla det som ska vara till vårt julbord. Vi har inte så mycket kvar att handla. Alla julklappar är klara, några beställde jag via Amazon. Har inte varit massa steg i affärer. Utan det blev lite surfande här på Datorn för att handla dom flesta julklapparna. Mest är det klappar till barnbarnen.

Det där med att handla via nätet är så enkelt och bekvämt. Slippa köer och allt kommer hem till dörren. Förutom en sändning där Postnord skyllde på snön. Vilket gjorde mig irriterad. För dom åkte inte ens hit för att se hur mycket snö det var. Dom gjorde det enkelt för sig själva, lämnade av det på tappen här i byn. Tycker Postnord är under alla barometrar för att ge service. Dom borde inte erbjuda tjänster, dom inte utför. Skylla på snö mitt i vintern är bara dumt. För det brukar vara snö mitt i vinter i alla fall här i vår lilla by.

Nej nu får det räcka för idag. Ha en fin lördag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

ps, lite roligt med att jetpack erbjuder Ai assistent här är utlåtandet från AI idag.

AI-assistent


Det verkar som att du har haft en jobbig tid med sjukdom och förkylning. Jag hoppas att du känner dig bättre snart! Här är några saker du kan tänka på för att förbättra ditt inlägg:

1. Organisera texten i kortare stycken för att göra den lättare att läsa.

2. Fokusera på att beskriva dina symtom och känslor snarare än att upprepa samma idéer.

3. Överväg att lägga till mer djup och detaljer för att göra det mer engagerande för läsaren.

4. Försök använda en mer varierad vokabulär för att göra texten mer levande.

Ta hand om dig själv och vila ordentligt!


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.