En tidig morgon.

Är redan inne på den där andra koppen kaffe nu, ur led är min tid. Måste få rutinen igen. Men det är svårt nu, när jag är sjuk. Hur mycket snor kan det finnas i en näsa? Ja du, här har jag plöjt mig igenom en stor paket med näsdukar. Varje gång jag snyter mig. Gör att jag får göra en tanke vurpa, för att stå ut med att näsduken ska nudda näsan.

Covidtest

Igår gjorde jag ett Covid test. Jo då, jag har igen råkat få den där Covid-en. Fast nu heter den väl Omikron något. Just nu har febern gått ner igen. Lever på febernedsättande och näsdukar. Under sömnen en halstablett i munnen, för att inte hosta. Min röst är någon annans. Någon som druckit Whisky konstant i en vecka och rökt John Silver utan filter i åratal. Jag har inte gjort något av det, inte nu i alla fall. Tror i och för sig inte att jag någon sin druckit Whisky kontant i en vecka heller, för den delen. 

Roddan

Rod Stewart hade varit avundsjuk på min stämma just nu. Kanske inte på sexigheten för den no no. Här går jag runt i morgonrock och ett slitet nattlinne med tofs i håret. På dagarna har jag makens underställ på mig och ligger i soffan och sover till en film. Det har blivit många filmer under dagarna. Men vet egentligen inte, vilka filmer jag plöjt igenom.

AI självkörande bilar

En av filmerna såg jag slutet på. Det var nog en rätt bra film. Julia Roberts film där hon visar sina år på nacken, lite Steven King inspirerad story om Internet, AI och Undergången av USA. Den gav i alla fall en tanke om att internet och AI självstyrande bilar gör att vi är sårbara. Så som filmen gjordes i sina scener skulle det kunna vara en berättelse av Steven King. Men det vet jag inget om. Orkade inte läsa eftertexterna.

Ifrågasätter mig och min tiduppfattning.

Just nu vaknade maken, frågade om jag visste vad tiden var. Jo, sa jag jag vet att kl är lite över fem. Det är mitt i natten sa han. Kanske det sa jag, men vaken är jag och sova får jag göra sedan. Han tyckte nog att min röst lät lite bättre idag än igår. Men efter de få orden han sa, valde han att gå och lägga sig igen.
Katten är ute i den kyliga morgonen, maken och lillfia sover. Stora sonen sitter vid sin dator som han alltid gör. Han är någon hjälpare i något spel. Sitter vid datorn jo något som jag just nu också gör. Sitter vid datorn alltså. Men det är övergående, ska snart släcka ner skärmen igen för att sitta här och tycka synd om mig själv…..

låta min stämma ljuda.

If you think Im sexy.. Kanske ska försöka mig på den låten idag, fast då flyr säkerligen min familj. Är nog bättre att jag är tyst och sparar min röst. Förmodligen bättre att jag låter mina fingrar dansa runt här, på tangent-bordet i stället för att sjunga. Eller kanske rent av ska gå och lägga mig igen. Men att ligga där i sängen och bara ligga och vrida runt är dumt. Det gör ju att jag väcker maken, han behöver sin skönhetssömn. 

Skulle kunna smyga mig ner i källaren och tända i spisen. Sätta på tv för att kolla in en film. Tända i spisen? Nej det är för mycket jobb. Det får bli att ta täcket på ligga och kolla film. Ja men det är en bättre tanke. Vem sover inte bra till en film. Jag är nog världens bästa på just det där med att sova till en bra film. Tända i spisen får bli till i kväll. Då sak det brinna en eld där i kaminen i källaren.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar för igår ligger till handlingarna. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu är något som vi faktiskt kan göra något åt.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook