Lycka…


tydligen ska det finnas någon papegojsjukdom i VG regionen. Det hörde jag på nyheterna i dag. Man får den om man rengör fågelbord. När man matar fåglar utomhus, är det tydligen viktigt att rengöra med försiktighet. Lägga bordet i blöt, göra rent och därefter tvätta händerna. Det där med att tvätta händerna har väl vi lärt oss en gång för alla nu? Covid gav väl oss lektioner om det i massor.

Fågelbord lika med Råttor.

Nu har vi inga fågelbord, men grannarna har en del av sin trädgård av satt för att mata fåglarna. Nu matar dom inte bara fåglarna vid de här borden. Nej vår katt han är riktigt förtjust i att dom matar fåglar. Det gör att han kan få sig en eller till och med flera godbitar, om dagen.
Vi är inte så glad över att dom matar fåglar. Sådant drar till sig råttor, nu gillar säkerligen vår katt även råttor. Men det finns flera fel med fågelbord för fåglarna sitter och skiter på vårt tak. Man borde inte få mata fåglar inne i villa områden, tycker jag. Sådant kan man göra när det inte stör eller inkräktar på grannarna. Nu vet jag instinktivt att vår lilla katt inte håller med mig om dessa åsikter, för han traskar gladeligen till det lilla smörgåsbordet av fåglar som han kan fånga. Här är vi inte överens jag och katten.

O-överens om mycket.

Nu är det flera saker som just jag och katten, inte är överens om. Vi är till exempel inte överens om att han ska smyga sig upp kl 4 på morgonen i min säng, för att väcka upp mig. Men katten vinner alltid denna strid. Han vet vem han ska väcka. Han vet vem som gör det han vill, när han väl har väckt. Maken skulle bara puttat ner honom från sängen. Jag däremot har svårt att ligga kvar när jag väl vaknat.

Vilket gör att jag går upp, förbereder kaffemaskinen med ett knapptryck. Där efter ger jag katten mat. Var på jag sedan förbereder min första kopp med kaffe. När kaffet är klart har katten ätit, det han vill äta. Därefter går vi till vardagsrummet. Jag öppnar altandörren så att katten kan gå ut. När katten är ute sätter jag mig i soffan för att börja min morgonrutin.

Morgonrutin.

 En slurk med kaffe, för att sedan väcka upp mina tankar med tacksamhet. Ett tack för att jag fick vakna till ännu en dag. En ny sipp med kaffe att njuta av. Mera tankar om att dagen, dagen är en härlig dag att vakna i. En lite tanke lista på vad jag ska göra under dagen. Sedan blippar jag på mobilen tillsammans med det andra kaffet. Första koppen slut och katten vill in igen. Släpper in katten, sätter mig i soffan med den andra koppen kaffe. Katten ska nu sitt på mina ben och bli klappad på en kvart. Detta gör han endast för att kaffet ska bli kallt innan jag njuter av det. När han är helt säker på att nu är nog kaffet kallt. Klättrar han upp i sin katt tron för att vila sig.

Kaffet dricks upp av mig, efter det brukar jag sedan undersöka hur roboten i källaren har skött sig. Det undersöker jag genom mobilen. Sitter och väntar på att maken ska vakna till för att åka till sitt jobb. När det är dags för honom att åka går jag och bäddar sängen för att inför lite lycka i våra liv. Det finns någon form av lycka i att just bädda sängen tydligen. Det har jag läst någonstans.

Lyckan med att bädda sängen.

Det bor lite lycka i att just bädda sängen men det handlar nog mera om att börja dagen rätt. Dessutom spelar det inte någon roll hur djävlig en dag än varit så har du bäddat din säng, har du lyckats redan på morgonen. Efter en jobbigt dag kan du ändå vila dig i att du i alla fall bäddat din säng. Som man bäddar får man ligga. Är ett talesätt, jag lägger mig hellre i en bäddad säng en en obäddad säng. Att börja dagen med att bädda sängen gör att du ändå trotts allt lyckat med att i alla fall bäddat din säng. En form av kontroll som är enkel att uppnå. Har man väl börjat med en liten del av att få ordning i kaoset. Är det enkelt att fortsätta.

Jordan Peterson

 Jordan Peterson någon kanadensaren som psykolog professor något, har pratat om just bädda sängen. Nu är det nog så att denna man har många starka åsikter om mycket och framför allt om skillnaden mellan män och kvinnor. Men nu var det det där om att bädda sängen.

Nej nu får det räcka känner jag. Ett inlägg om papigojor och sängbäddning. Hur blev det så? Misstänker att tankarna flyger och far idag.

Ha en fin dag. Ta hand om dig och din dag.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen den tar vi i morgon. Just nu matters.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.